VIDEO: Sa 11 godina ima svetsku premijeru opere

Alma Dojčer je kompozitorka, pijanistkinja i violinistkinja koja očekuje svetsku premijeru svoje prve opere sledećeg meseca, što ne bi bilo čudno da se ne radi o devojčici koja ima 11 godina.
Svoju prvu sonatu napisala je sa samo šest godina. Prvu simfoniju je završila u svojoj osmoj godini, zbog čega je mnogi porede sa Mocartom. Almin jedinstveni talenat verovatno može da postane prepreka srećnom detinjstvu, ali njen osmeh posle probe to demantuje. 
 
"Mislim da je za mene interesantnije da budem Alma, a ne Mocart", rekla je ona i dodala da je biti poseban za nju "normalno, jer ne zna ni za šta drugo". 
 
Kada ne živi muziku, to čudo od deteta iz Dorkinga u Engleskoj se druži sa svojim vršnjacima na igralištima, vere se po drveću, pliva i uživa u svemu kao i druga deca. Alma je nedavnoj na probi "Pepeljuge" davala instrukcije i pevala fraze jasnim dečijim sopranom, smenjujući klaviri i violinu. Sve se činilo lako, ali devojčica u cvetnoj haljini je očigledno bila glavna i "vodila predstavu".  
 
"Jedva čekam da sve dođe na svoje mesto. Sanjam kako će sve na kraju izgledati na bini", navela je mlada kompozitorka. 
 
Njen otac Gaj se našalio da je Alma počela da peva skoro pre nego što je počela da govori. On je takođe govorio o izazovima koje nosi život sa tako izuzetnim detetom. 
 
"Probudite se ujutru i vaša ćerka vam dođe i kaže da ima najneverovatniju melodiju i moli vas da je čujete. To je neverovatan osećaj", kazao je on. 
 
Svetska premijera opere "Pepeljuga" održaće se 29. decembra u raskošnoj bečkoj palati Baumgarten.
 
  • void*

    22.11.2016 17:49
    I klavir
    Svira ona i klavir:
    https://www.youtube.com/watch?list=RDzad7fkhGzzs&v=bxUI4DeoWGg
  • dobrotvorka

    19.11.2016 19:19
    Anđeo
    Preslatka i pretalentovana i tako mala a tako odrasla. BRAVO!
  • Muzika

    19.11.2016 17:08
    Bravo devojčice! Kakva lakoća izvođenja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika