Obnovljeni izgubljeni snimci Boba Marlija

Izgubljeni snimci sa koncerata Boba Marlija pronađeni su među odbačenim stvarima u podrumu jednog hotela u Londonu i obnovljeni posle više od 40 godina.

Na trakama je originalni tonski zapis visokog kvaliteta sa koncerata legende rege muzike u Londonu u periodu od 1974. do 1978. godine. Među snimljenim pesmama su "Jamming" and "Exodus".

Prvobitno se verovalo da je vlaga previše oštetila snimke pronađene u hotelu "Kensal rajz", u severozapadnom delu Londona, gde su "Bob Marli i Vejlers" boravili tokom evropskih turneja sedamdesetih godina prošlog veka.

Trake su otkrivene kada je Džo Get, ljubitelj Marlijeve muzike i biznismen iz Londona, primio telefonski poziv od prijatelja koji je našao snimke tokom čišćenja zgrade.

Od 13 analognih traka, 10 je potpuno obnovljeno, dve su prazne, a jedna je previše oštećena. Rad na njima trajao je godinu dana i koštao 25.000 funti.

Snimci su napravljeni u mobilnom studiju sa 24 kanala koji je bio smešten u vozilu. Ovu opremu Marliju i njegovim saradnicima pozajmila je grupa "Roling Stouns".

Marli, koji je umro 1981. godine, danas bi napunio 72 godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika