Najviše Gremi nagrada za Adel i Bijonse, Dejvid Bouvi posthumno dobio pet nagrada

Britanska pop diva Adel osvojila je najviše američkih muzičkih nagrada Gremi osvojivši priznanja u najvećim kategorijama na ceremoniji dodele u Los Anđelesu koja je bila u znaku aktuelnih političkih dešavanja u SAD.
Adel sa pet Gremija ušla je u istoriju svetske muzike jer je dobila nagrade za najbolji album "25" i najbolju pesmu "Hello", koja je doživela planetarni uspeh.
 
Legendarnom britanskom muzičaru Dejvidu Bouviju posthumno je dodeljeno pet američkih muzičkih nagrada, čime je muzičar dobio više Gremija nego za života. Bouviju, koji je preminuo dva dana posle izlaska poslednjeg albuma "Black Star", dodeljene su nagrade u četiri kategorije za koje je individualno bio nominovan, među kojima za najbolji alternativni rok album i najbolju rok pesmu. Peti Gremi je dodeljen Džonatanu Barnbuku, producentu albuma "Black Star".
 
Adel je odala priznanje svojoj rivalki Bijonse koja se prvi put pojavila u javnosti od kako je u drugom stanju. "Mi umetnici, tebe obožavamo", rekla je Adel koleginici Bijonse koja je bila nominovana u devet kategorija.
 
Ceremonija dodele je protekla i u znaku kritika na račun politike američkog predsednika Donalda Trampa. On je posebno bio na meti tamnoputih rep muzičara koji su osudili njegovu imigracionu politiku.
 
Na ceremoniji je odata počat i Prinsu i Džordžu Majklu, muzičarima koji su preminuli prošle godine.
 
Nagrada Gremi, ustanovljena 1959. godine, godišnja je nagrada za izuzetne doprinose u muzici i diskografiji, koju dodjeljuje američka Akademija za diskografsku umetnost i nauku (NARAS).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika