Džoan Baez, Tupak i Pearl Jam u Rokenrol kući slavnih

U Rokenrol kuću slavnih "u generaciji 2017." primljeni su folk pevačica i aktivistkinja Džoan Baez, grandž bend Pearl Jam i pokojni reper Tupak Šakur, čime su ovi umetnici ušli u istoriju muzike.
Na svečanosti u Barklejs centru u Njujorku, u Kuću slavnih takođe su ušle grupe ELO (Electric Light Orchestra), Journey i Yes, producent i gitarista Nil Rodžers, poznat po saradnji s muzičarima poput Dejvida Bouvija i Dajane Ros.
 
Ova Kuća sa sedištem u Klivlendu, najpoznatiji je muzej rokenrola posvećen najuticajnijim muzičarima, producentima i umetnicima ovog muzičkog pravca.
 
O ulasku u Kuću slavnih odlučuje odbor od 900 članova, a umetnici stiču pravo ulaska 25 godina nakon objavljivanja svog prvog albuma.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika