Ruska zabranjena pevačica učestvuje na Evroviziji 2018.

Ruska pevačica Julija Samojlova kojoj je zabranjen ulazak u Ukrajinu na ovogodišnje takmičenje za Pesmu Evrovizije biće predstavnica Rusije na toj manifestaciji 2018, saopštila je ruska državna televizija Kanal 1.
Samojlova je trebalo da predstavlja Rusiju na Evroviziji u Kijevu u maju, ali joj je Ukrajina zabranila ulazak u zemlju jer je posetila poluostrvo Krim koji je Rusija anektirala 2014. godine a nije ušla na Krim preko zvanične ukrajinske granice.
 
Ukrajina je u obrazloženju navela da je ona time prekršila zakon, što je, prema objašnjenju iz Kijeva, dovoljan razlog za zabranu ulaska.
 
Kao odgovor na zabranu ulaska Samojlovoj, televizija Kanal 1 je saopštila da neće prenositi ovogodišnje izdanje Evrovizije koje će biti održano od 9. do 13. maja.
 
Direktor te televizije Konstantin Ernst rekao je da je postignut dogovor s Evropskom radiodifuznom unijom da Samojlova bude predstavnica Rusije na Pesmi Evrovizije sledeće godine. Mesto održavanja te manifestacije 2018. godine biće zemlja ovogodišnjeg pobednika.
 
Samojlova, koja je od detinjstva vezana za kolica, pevala je na otvaranju Paraolimpijskih igara u Sočiju 2014. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".