"Radiohead" objavljuje reizdanje albuma "Ok Computer"

Legendarni britanski rok sastav "Radiohead" objaviće 23. juna reizdanje sada već kultnog albuma "OK Computer" za izdavačku kuću XL Recordings.
"Radiohead" objavljuje reizdanje albuma "Ok Computer"
Foto: 021.rs
Povodom 20 godina od objavljivanja ovog albuma "Radiohead" su pripremili izdanje "Oknotok" koje će sadržati originalni album "Ok Computer" sa 12 pesama, osam B-sides pesama kao i tri nikada objavljene pesme "I Promise", "Lift" i "Man Of War".
 
Ove tri pesme su snimljene u vreme nastajanja albuma, ali do sada nikada nisu bile objavljene. Materijal će kompletno biti remasterizovan sa originalnih analognih traka.
 
Abum će biti objavljen kao digitalno izdanje, duplo i trostruko CD izdanje, troduplo 180 gramsko LP izdanje sa 23 pesme i kao "Oknotok boxed edition" koji će sadržati i 104 strane beleški Thom Yorka. Sada već legendarni album "Ok Computer" objavljen je 1997. godine a producirao ga je Nigel Godrić.
 
Na albumu se nalaze singlovi i hitovi kao što su "Paranoid Android", "Karma Police", "Lucky" i "No Surprises".
 
"Ok Computer" kritika smatra najboljim albumom benda "Radiohead". Upravo to izdanje benda je nominovano za Grammy album godine.
 
Početkom 2015. godine The National Recording Registry izabrao je OK COMPUTER kao izdanje koje se čuva u Kongresnoj Biblioteci kao delo od "kulturnog, istorijskog i estetskog značaja".
  • Jova

    03.05.2017 20:14
    The Best
    Najbolji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika