Aleksandra Radović pred koncert u Novom Sadu: Nova energija i dobra melodija

Jedan od najpoznatijih ženskih vokala na našoj sceni, kantautorka i pop pevačica Aleksandra Radović, nakon mnogo vremena dolazi u Novi Sad i predstaviće publici nove pesme, kao i stare hitove u subotu, 20. maja na Spensu.
Aleksandra Radović pred koncert u Novom Sadu: Nova energija i dobra melodija
Foto: 021.rs
Četvrti studijski album "CARstvo" tek je izašao i obuhvata kako dobro poznate singlove, tako i osam potpuno novih kompozicija, a koju prate visokokvalitetni spotovi. Radovićeva je na turneji koja je počela po regionu, a kako kaže za 021 uoči novosadskog koncerta, za više od 15 godina koliko je na sceni, nije naišla na tako glasne, pozitivne reakcije publike. Tako je publika u Sarajevu nedavno horski pevala nove hitove, što će uskoro činiti i Novosađani - a postoji i malo treme, kaže Aleksandra.
 
"Novosadsku publiku očekuje ista energija koju sam dala i publici u Beogradu, daću sve od sebe da se ova pozitiva u meni, koju je novi album probudio, prenese na sve prisutne. Dugo nisam bila u Novom Sadu, u kojem imam mnogo prijatelja i porodice, te postoji i doza treme koja je, uglavnom, pozitivna", najavljuje Radovićeva.
 
 
Poznata po odličnom vokalu, ova visokoobrazovana umetnica nije često menjala muzički pravac. Po tome je i poznata u vreme kada mnogi pop izvođači prelaze u finansijski isplativiji folk. Žao joj je, kako kaže, što domaća scena ne broji više pop izvođača i pravaca koji nisu nužno novokomponovana folk muzika, te što izvođači imaju potrebu da menjaju pravce.
 
"Jeste moguće ostati na svom putu i raditi ono što najviše voliš, ali zahteva velike žrtve. Ja sam izabrala da se bavim ovim pravcem bez obzira na to što neću imati benefit koji bih imala da pevam neku drugu vrstu muzike ili da počnem da koketiram sa još nekim drugim muzičkim pravcima. Ja verujem da moja generacija, pa i naša deca, zaslužujemo da slušamo barem nešto približno kvalitetno u odnosu na ono što smo mi slušali kad smo bili tinejdžeri, deca i studenti. Mi smo imali velik izbor i bogatu muzičku ponudu, a ja bih volela da budem jedna svetla tačka za današnju decu - i za moje dete, koja će moći da slušaju nešto drugačije od onoga što se trenutno najviše nudi. Naravno, i dalje svako ima pravo da izabere svoj put, a ja sam svoj odabrala i držim ga se, na žalost ili na sreću", kroz smeh navodi Aleksandra Radović.
 
 
Ukoliko ste raspoloženi za dobar pop zvuk, jedan od najvećih vokala i nastup za pamćenje, rezervišite svoje mesto na Spensu za subotu, 20. maj u 20 časova, a ulaznice možete da naručite OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".