Muškarci ubedljivi na muzičkim listama u poslednjih šest godina

Muškarci dominiraju na listama pop muzike u poslednjih šest godina, a najveća nejednakost u zastupljenosti polova zabeležena je u 2017, pokazalo je danas objavljeno istraživanje.
Muškarci ubedljivi na muzičkim listama u poslednjih šest godina
Foto: Pixabay
Istraživači Univerziteta Južne Kalifornije objavili su u studiji da žene čine 22,4 odsto među izvođačima i 12,3 odsto među piscima pesama na listama singlova američkog časopisa Bilbord (Billboard), navodi Asošiejted pres.
 
Žene koje su dominirale listama u tom periodu su Rijana (Rihanna), Niki Minaž (Nicki Minaj) i Tejlor Svift (Taylor Swift).
 
Istraživači su napisali da su rezultati "iznenađujući" pošto su žene činile 53 odsto kupaca muzike u digitalnom formatu 2014. Istraživanjem je obuhvaćeno 600 pesama s Bilbordovih godišnjih lista 100 najpopularnijih pesama od 2012. do 2017. godine, uključujući 1.239 solo izvođača, dueta i bendova.
 
Žene čine dva odsto producenata 300 najpopularnih pesama u 2017. godini, dok su u prvih 100 svega četiri producentkinje.
  • Tomi

    29.01.2018 10:44
    Nek zene pocnu da pisu bolje pesme i resen problem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika