VIDEO: Nakon pola veka dostupna studijska verzija Hendriksove "Lover Man"

Ranije neobjavljena verzija pesme gitarske legende Džimija Hendriksa napokon je postala dostupna.
Preciznije, reč je o studijskoj verziji pesme "Lover Man", koja je najnovija najava izdanja albuma "Both Sides Of The Sky", koji će izaći 9. marta, prenosi portal Bosonoga.
 
Kompoziciju je u decembru 1969. godine snimio trio koji će postati poznat kao Band Of Gypsys, a činili su ga Hendriks, basista Bili Koks i bubnjar Badi Majls. Pesma je snimljena posle nekoliko pokušaja grupe Jimi Hendrix Experience prethodnih godina, ali bend nije uspeo da isporuči verziju koja bi bila zadovoljavajuća za rokera iz Sijetla.
 
"Džimijev pravi dom bio je studio – tu su se muzika i magija događali. Voleo je sve što se tiče snimanja, i bilo mi je posebno zadovoljstvo i čast da sviram i učestvujem u tom procesu – i tada i sada", kazao je inženjer Edi Kramer, koji je učestvovao u stvaranju pomenutog albuma.
 
Inače, album "Both Sides Of The Sky" čini 13 numera, od kojih 10 ranije nisu objavljivane, a u pitanju je poslednji deo trilogije iz Hendriksove arhive, koju još čine "Valleys Of Neptune" iz 2010. i "People, Hell & Angels" iz 2013. godine.
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika