Izlazi album sa 10 do sada neobjavljenih pesama Džimija Hendriksa

Posthumno izdanje albuma "Both Sides of the Sky" američkog gitariste Džimija Hendriksa biće sutra izdato u SAD, saopšteno je na sajtu legendarnog muzičara.
Na albumu se nalazi 13 pesama koje je Hendriks snimio od 1968. do 1970. godine, od kojih deset nije ranije objavljeno. Album će biti izdat u nekoliko formata, kao CD i vinil.
 
Hendriks (1942-1970) jedan je od najtalentovanijih i najuticajnijih gitarista u istoriji rok muzike. Levoruki gitarista upamćen je po albumima "Are You Experienced?" (1967), "Axis: Bold as Love" (1968) "Electric Ladyland" (1968), "Smash Hits" (1969) i "Band of Gypsys" (1970).
 
Njegovi najpoznatiji hitovi su "Hey Joe", "Voodoo Child", "Little Wing", "Crosstown Traffic" i "Purple Haze".
 
Bio je poznat po maestralnim improvizacijama na koncertima i izvodjenju američke himne "The Star-Spangled Banner" na čuvenom festivalu Vudstok. Jedan je od prvih gitarista koji je koristio specijalne efekte kao što su distorzije i pojačala sa povratkom zvuka (audio feedback).
 
Posle njegove iznenadne smrti u 28. godini izdato je nekoliko njegovih albuma. Njegova tehnika sviranja inspiracija je za mnoge muzičare, mada brojni kritičari smatraju da nema "pravog" naslednika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika