Švedski kralj nagradio bend Metalika

Hevi-metal bend Metalika dobitnik je ovogodišnje švedske prestižne muzičke nagrade "Polar Music Prize"
Nagradu u iznosu od 125.000 dolara u Stokholmu im je predao švedski kralj Karl XVI Gustaf, a najavili su ih gitarista Rodžer Glover i bubnjar Jan Pejs, članovi grupe Deep Purple, piše časopis "Ultimate Classic Rock".
 
"Ko bi rekao pre 37 godina, kada smo počinjali, da će Metalika jednog dana stajati pred kraljevima muzičkog sveta, a i pravim kraljevima, i primati jednu od najprestižnijih muzičkih nagrada", kazao je bubnjar Metalike Lars Urlih koji je zajedno s basistom Robertom Truhijom primio nagradu.
 
Rodžer Glover je poručio da su ranih osamdesetih bili na vrhuncu, svirali su na velikom festivalu u Engleskoj, ali je onda u bekstejdžu čuo Metaliku.
 
"I pomislio sam - ko je to? Čuo sam za Metaliku, ali nisam znao ništa o njima. Otišao sam na stranu pozornice da pogledam i pomislio sam: 'Da, ovde se nešto događa'. Reći ću vam zašto - jer je publika pevala svaku reč koju su izgovarali, a to je ono što me je impresioniralo. Kad dodirnete mnoge ljude svojom muzikom, događa se nešto posebno", kazao je.
 
"Guardian" piše da je Metalika prva metal grupa koja je primila ovu nagradu.
 
Do sada su ovo veliko priznanje primile muzičke legende poput Džoni Mičel, Pola Makartnija i Čaka Berija.
  • Roki

    16.06.2018 20:41
    alo bre
    Koliko ste samo dosadni sa tim glupim fazonom "metalika je moj dobar drugar" ...
  • Džafer

    16.06.2018 17:44
    Metalika moj dobar drugar ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika