VIDEO: Kad monasi iz Srbije zasviraju Iron Maiden

Dva mlada monaha iz manastira Tuman kod Golupca, odlučila su da zadrže i neguju svoju ljubav prema rokenrolu pa, uz blagoslov igumana Dimitrija, redovno sviraju gitare i vežbaju kada im duhovne i svetovne obaveze to dozvole.
Kako prenosi headliner.rs, rokerske veštine monah Teofil (Radović) i jeromonah Petar (Bogdanović) održavaju svirajući na akustičnim gitarama, a repertoar im je vrlo neoubičajen, posebno kad je reč o ljudima koji su se zavetovali na monaški život.
 
Na njihovoj "set listi" su i Metallica, Deep Purple, Partibrejkersi, kao i Iron Maiden.
 
Kako kažu monasi iz Tumana, muzika i duhovnost su blisko povezani, a veza rokenrola i pravoslavlja dokazana je već mnogo puta, kroz humanitarne akcije i koncerte rokera za pomoć srpskim svetinjama.
 
  • Tomi

    10.08.2018 19:17
    Bravo
  • Piško

    07.08.2018 14:51
    ...
    Sviraju i ugađaju strastima svojim, umesto gladnima i bolesnima da pomažu.
  • Autonomaš

    07.08.2018 08:12
    666 the number of the Bist
    Podržavam ih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika