Dva para step cipela Širli Templ prodata za 20.000 dolara

Dva para step cipela američke glumice Širli Templ, koja je kao dete postala filmska zvezda, prodata su na aukciji za 20.000 dolara.
Aukcijska kuća "Heritage Auctions" saopštila je i da je dijamantski prsten koji je glumici poklonio otac dostigao vrednost od 137.500 dolara.
 
Dvodnevna aukcija nakita, garderobe, nagrada i drugih predmeta završena je u utorak sa prikupljenih 1,6 miliona dolara za porodicu Širli Templ.
 
Dijamantski broš koji su nosile i Templova i njena majka prodat je na aukciji za 250.000 dolara, dok je za crvene daire ponuđeno 2.500 dolara.
 
Američka glumica i diplomata Širli Templ prvi film je snimila u trećoj godini, a međunarodnu slavu je stekla ostvarenjem "Sjajne oči".  U februaru 1935. dobila je specijalnog Oskara za izuzetan doprinos dece filmskim ostvarenjima, i još uvek je najmlađa osoba u istoriji filma koja je dobila nagradu Američke akademije za film.
 
Posebno zapažene uloge ostvarila je i u filmovima "Hajdi" i "Mali pukovnik", snimljenim sredinom 1930-tih.
 
U svet politike ušla je krajem 1960-tih, kao republikanski kandidat za Kongres, da bi 1974. postala ambasador SAD u Gani, a 1989. u Čehoslovačkoj. Godine 1988. objavila je autobiografiju "Child Star".
 
Širli Templ je preminula 2014. u 85. godini.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.