Harison Ford umalo udario u avion

Avion kojim je upravljao čuveni glumac Harison Ford neočekivano je, greškom pilota, preleteo tik iznad putničkog aviona sa 110 putnika dok je sletao na aerodrom u južnoj Kaliforniji, pokazuje nedavno objavljen video-snimak.
Na snimku u trajanju od 45 sekundi vidi se kako je zvezda filmova "Ratovi zvezda" i "Indijana Džons" za dlaku izbegla nezgodu prošle nedelje na aerodromu "Džon Vejn" u okrugu Orindž, prenosi AP.
 
Fordu (74) je rečeno da sleti svojim avionom s jednim motorom na pistu, ali je on umesto toga sleteo na paralelnu pomoćnu stazu.
 
Na video-snimku, koji je juče objavljen, vidi se kako putnički avion "Ameriken erlajnsa 737" polako sleće, kada Fordov žuti "Aviat haski" iznenada preleće sasvim nisko iznad te letelice pre nego što sleti na pomoćnu stazu.
 
"Da li je putnički avion trebalo da bude ispod mene?", čuje se kako Ford pita kontrolu leta.
 
Putnički avion, sa 110 putnika i šest članova posade, bezbedno je nastavio let ka Dalasu par minuta kasnije.
 
Nije objašnjeno zašto je Ford načinio ovu grešku, a njegov predstavnik za medije nije odgovorio na upit za komentar.
 
Federalna uprava vazduhoplovstva istražuje ovaj incident. Ford je, inače, kolekcionar starih tipova aviona i višegodišnji je pilot, ali je imao nekoliko kritičnih situacija, a u martu 2015. dogodila se i ozbiljna nezgoda kada je povređen u svom avionu za obuku iz Drugog svetskog rata, srušivši se na golf teren u Los Anđelesu, podseća američka agencija.
  • Bl

    23.02.2017 22:20
    ..
    Jel ovaj vozi avione ili udara?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.