Kenedijev dnevnik: Hitler je imao ono od čega nastaju legende

Džon F. Kenedi, nekadašnji predsednik SAD, opisao je Hitlera kao osobu koja je sačinjena od onih stvari koje su potrebne da bi se izrodila legenda.
Ovo je napisano u njegovom dnevniku, koji je vodio tokom posete Nemačkoj 1945. godine, a čiji su delovi sada otkriveni u magazinu "Pipl". Sa svojih 28 godina, Kenedi je radio kao ratni reporter za list "Herst" kad je otputovao u tzv. Orlovo gnezdo, tačnije Berhof, Hitlerovu rezidenciju.
 
- Lako može da se razume kako se Hitler uzdigao iz mržnje koja ga je okruživala do najuticajnije figure koja je ikad živela. Imao je neograničenu ambiciju za svoju državu, a bio je i misteriozna osoba, zbog načina na koji je živeo i kako je preminuo, a to će živeti i rasti i posle njega - napisao je mladi Kenedi u dnevniku.
 
Kontroverzni delovi dnevnika sada su izloženi u javnosti, nakon što je Dajdre Henderson, vlasnica rukopisa, odlučila da ih stavi na aukciju u Bostonu. Ona je bila asistentkinja Kenediju dok je bio senator u Masačusetsu. Dnevnik je dobila na poklon godinama kasije, jer je Kenedi želeo da ona zna kako je razmišljao o dešavanjima u svetu i međunarodnim odnosima, piše Daily Mail.
 
Hendersonova je govorila u aukcijskoj kući braneći Kenedija, naglašavajući da on nije podržavao strašne nacističke zločine koje je Hitler naredio.
 
- Kada je rekao za njega da ima ono od čega nastaju legende, nije mislio na zlo koje ga je okruživalo, već na večite misterije o njemu i njegovom životu. Nigde u dnevniku ne postoje reči koje na bilo koji način podržavaju nacističku ideologiju i holokaust i sve što se tada dešavalo. Rekavši da ima ono što je potrebno za legendu, Kenedi je bio u pravu. Hitler i jeste legenda, samo ne ona dobra, naravno - zaključila je Hendersonova.
  • @Širokog ugla

    24.03.2017 12:43
    Izvini svevisnji, nismo te odmah prepoznali.
  • Vera

    24.03.2017 11:25
    Osvetoljubiv narkoman
    Hitler je uzimao oko 80 različitih vrsta droge na dan. Jedna od njih pervitin je zapravo kristal met.
    U mladost je bio zaljubljen u Jevrejku koja se zvala Stefani Ajzak, Pošto nije prihvaćen ubio je 6 miliona Jevreja, dobro, bilo je i ekonomskih razloga da prigrabi imovinu.
    "Ložio" se na rođaku i bio sa njom u vezi...
    Kompletno je "legendarna ličnost", ne zna se šta je gore u legendi.

    http://www.blic.rs/riznica/istorije/14-pikantnih-cinjenica-o-hitleru-koje-verovatno-niste-znali/xvbdzjh
  • Lala

    24.03.2017 10:51
    ljut na intelektualce
    Srušio je pola sveta jer je ljut na intelektualnu elitu jer nije primljen na fakultet. Dva puta pao na prijemnom, i to čini legendu. Zavisi ko je piše, marketing je čudo.
    http://www.neverovali.com/2013/06/adolf-hitler-je-dva-puta-pao-prijemni.html

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.