VIDEO: Mark Zakerberg dobio diplomu Harvarda

Osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg vratio se na Harvard da održi govor ovogodišnjim diplomcima, gde je dobio i diplomu tog univerziteta koji je napustio pre dvanaest godina.

Zakerbergu je dodeljen počasni doktorat Harvarda i predstavljen je okupljenim diplomcima kao doktor Mark Zakerberg.

"Ako završim ovaj govor ovde danas to će biti prvi put da zapravo nešto završim ovde na Harvardu", rekao je Zakerberg na početku govora, koji jeste završio.

Zakerberg je napravio Fejsbuk u svojoj studentskoj sobi 2004. godine. Nešto što je počelo kao zatvorena mreža za povezivanje studenata Harvarda sada je globalna komunikaciona mreža sa gotovo dve milijarde korisnika.

U svom govoru on je poručio novoj generaciji diplomaca da donesu smisao svetu, da se bore protiv nejednakosti i ojačaju globalnu zajednicu.

"Promene počinju lokalno. Čak i globalne promene počinju s malim, sa ljudima kao što smo mi", rekao je on i naveo primere običnih ljudi kao što je David Razu Aznar koji je vodio napore da se legalizuje gej brak u Meksiku. Rekao je da je to i njegova priča, da je bio student u sobi u kampusu koji je povezivao jednu po jednu zajednicu.

Osnivanje Fejsbuka tema je holivudskog filma Društvena mreža iz 2010. goine.

Zakerberg sledi primer Bila Gejtsa, još jedne čuvene osobe koja je napustila Harvard bez diplomiranja. Gejts je govorio na ceremoniji diplomiranja na Harvardu pre deset godina.

Počasne diplome Harvarda su dobili i glumica Džudi Denč i kompozitor Džon Vilijams poznat po muzici za Ratove Zvezda i filmove Harija Potera, kao i somalijski aktivista za ljudska prava Hava Abdi Diblave.

  • mile

    27.05.2017 10:14
    Što kažu rodi me majko srećnog pa me baci. Čovek plasirao već viđenu ideju ali na pravom mestu u pravo vreme, razradio biznis, zaradio milijarde i sada je počasni doktor, drži predavanja i verovatno i budući političar jer u svojoj bazi sadrži podatke milijarde ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.