Na aukciji stvari Vivijen Li

Primerak scenarija za film "Prohujalo sa vihorom" koji je pripadao glumici Vivijen Li biće na aukciji zajedno s desetinama njenih predmeta.
Aukcijska kuća Sotbi (Sotheby) je danas saopštila da će se 26. spetembra na aukciji u Londonu u ponudi biti i slike, nakit, odeća, knjige i druge stvari.
 
Li je osvojila Oskara za ulogu Skarlet O'Hare u "Prohujalo sa vihorom" iz 1939. Na prodaju će biti ponudjena istoimena knjiga u koju je upisana pesma Margaret Mičel i očekuje se da postigne cenu izmedju pet i sedam hiljada funti. Scenario za film koji je Li dobila od kolega procenjen je na 2,5 do 3,5 hiljade funti.
 
Perika koju je Li nosila u ulozi Blanš Diboa u filmu "Tramvaj zvani želja" procenjuje se na 400 do 600 funti. Predsednik britanskog ogranka Sotbija, Hari Delmeni rekao je da kolekcija nudi uvid u ličnost Vivijen Li, "kolekcionarku umetnosti, pokroviteljku, čak i knjiškog moljca".
 
Vivijen Li je umrla 1967, a njeno jedino dete Suzan Farington 2015. Unuci Vivijen Li su 2013. londonskom muzeju Viktorija i Albert za neobjavljenu sumu novca prodali njenu arhivu, uključujući pisma, fotografije i nagrade.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.