Dalijevi čuveni brkovi netaknuti 28 godina od njegove smrti

Španski slikar Salvador Dali danas je još jednom izazvao svetsku pažnju na svoj ekscentričan način, pošto je ekshumacija njegovog tela radi utvrdjivanja očinstva pokazala da su njegovi čuveni brkovi ostali netaknuti 28 godina posle njegove smrti.
"Strepeo sam šta ću videti, ali sam ostao potpuno zapanjen kada su se pojavili njegovi netaknuti brkovi. To je bio Salvador Dali sa svojim brkovima i frizurom", izjavio je sudski patolog Narsis Bardale koji je pre 28 godina bio zadužen za balsamovanje tela čuvenog umetnika.
 
Generalni sekretar Fondacije Dali Luis Penjuelas Rejah rekao je da je to bio uzbudljiv trenutak za njega, a kako veruje i za samog Salvadora Dalija. 
 
Kao nastavak burnog života umetnika nadrealizma, Pilar Abel (61) koja za sebe kaže da je vidovnjakinja i bavi se proricanjem sudbine putem karata, podnela je zahtev sudu za ekshumaciju Dalijevog tela jer tvrdi da je njegova ćerka. Ekshumacija je sprovedena daleko od očiju javnosti, a prisutni su morali da ostave svoje mobilne telefone na ulazu u pozorište-muzej Dali u Figeresu, gde je sahranjen umetnik koji je umro 23. januara 1989. godine.
 
Ukoliko se utvrdi očinstvo, Pilar Abel bi bila jedini Dalijev potomak i mogla bi da traži četvrtinu nasledstva koje zasad pripada španskoj državi. Procenjuje se da je Dalijevo bogatstvo kad je umro imalo vrednost od 136 miliona dolara.
 
Dali (1904-1989) je bio majstor nadrealizma i jedan od najznačajnijih umetnika 20. veka. Bavio se slikanjem, pisanjem, vajanjem, scenografijom i glumom.
 
Čitavog života je verovao u svoju posebnost. Jedni su ga smatrali genijem, dok su drugi govorili o njemu kao poremećenom egocentriku, čija su dela bezvredna. Danas, svetski kolekcionari plaćaju milione dolara kako bi u svojoj kolekciji imali Dalijevu sliku.
  • CItac vesti

    21.07.2017 22:15
    Ovo me podseti na onaj vic kada srbijanac padne sa zgrade i razbije se ka pi*ka a opancima nista.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.