Telo princeze Dajane četiri puta pokušali da ukradu

Brat pokojne princeze otkrio je morbidne detalje o njenom poslednjem počivalištu.
Ove godine krajem leta navršava se dvadeset godina od pogibije princeze Dajane u saobraćajnoj nesreći u Parizu. Ono što se promenilo u međuvremenu je očigledno priroda obožavanja uspomene na ženu koja se nije najbolje snašla u engleskoj kraljevskoj dinastiji. 
 
Prema rečima njenog brata Erla Spensera, za ovih dvadeset godina, koliko je prošlo od njene sahrane, kojekakvi tipovi su u četiri navrata pokušali da otvore njen grob. 
 
Princeza Dajana sahranjena je na malom ostrvu usred jezerceta na porodičnom imanju Altorp. 
 
"Imali smo četiri pokušaja provale u njen grob za poslednjih dvadeset godina. Drago mi je da smo uspeli da ih se otarasimo. Ima zaista raznih čudaka, najsigurnije mesto za čuvanje je upravo ovde", kazao je Spenser za "Radio 4". 
 
On nije tumačio motive onih koji su pokušali da provale. Spekulacije se kreću od morbidnog obožavanja, preko pokušaja da se dođe do basnoslovne zarade ukoliko bi se prodalo nešto njeno, pa sve do toga da nije nemoguće da su kakvi ekscentrični obožavatelji provalom u grob pokušali da dokažu teorije zavere prema kojima princeza uopšte nije sahranjena na tom mestu. Tvrdilo se da je sahranjena na tajnom mestu, da je kremirana, pa da se njen pepeo čuva u porodičnoj kapeli u crkvi Svete Marije device i Svetog Ivana u obližnjem mestu Grejt Brington.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.