Kako je Bogdan Diklić bio referent za kulturu košarkaškog kluba Partizan

Teško je zamisliti da danas neki poznati sportista sedi u pozorištu i gleda predstavu, a nekada je bilo sasvim realno videti ceo tim na premijeri novog komada.
Dve legende, jedna u glumi, a druga u košarci, Bogdan Diklić i Željko Obradović, pričali su i intervjuu za "Blic" o svom prijateljstvu, o povezanosti sa "Partizanom", ali i o tome kako su nekada igrači zaista bili vezani za kulturu.
 
"Ta generacija igrača, počev od Miška, Željka, Save, Grbe, svi su išli u pozorište. I Divac i Saša Đorđević su išli par puta. To je bila generacija koja je stvarno volela i pozorište i knjigu. Sećam se, oni su me, ako nisu baš umorni ili ako ne treba da putuju sutradan, 'maltretirali' pre treninga koja je predstava te večeri. Onda su zvali svoje devojke, supruge i posle treninga odmah smo išli u neko od pozorišta. Uglavnom u Jugoslovensko dramsko pozorište", ispričao je Diklić.
 
Poznati glumac je, dok je Partizan sa klupe vodio Željko Obradović, bio neizostavni deo tima. Kako su ispričali, bio je referent za kulturu Košarkaškog kluba Partizan.
 
"Bogdan je bio deo ekipe, apsolutno. Zato što je bio na treninzima uvek kada mu je vreme dozvoljavalo i putovao je sa nama. Čak je bio i na čuvenoj američkoj turneji, bio predstavnik kluba, deo tima", poručio je Obradović na šta je Diklić uz smeh dodao da je bio "sekend asistent kouč".
 
"Oficijelno - predsednik komisije za rad u oblasti kulture. Dakle, predsednik komisije čiji sam ujedno bio i jedini član. Ja sam mislio da se Kićanović šali sa mnom, ali na godišnjoj skupštini je i pročitan izveštaj u kome je to stajalo", rekao je za "Blic" Bogdan Diklić.
 
Željko Obradović se podsetio vremena kada su, "zahvaljujući Diku" kako je nazvao glumca, sedeli zajedno sa ljudima iz kulture i "neke stvari uz njih bolje razumeli".
 
"Jer privilegija je sedeti u društvu velikih režisera, velikih glumaca, a i provoditi vreme s njima posle predstava. A zna se kako se ono provodi (smeh)... To je zaista bilo nešto veoma lepo. Isticao sam uvek to vreme. Ti izlasci u pozorišta, tu smo sedeli, retko kad smo išli na neka druga mesta. Sa ove distance, kada sam ovoliko godina živeo van zemlje, uvek mi je to falilo. Na nesreću, meni se uvek završava sezona onda kada se okončava i u pozorištima", zaključio je poznati trener.
  • milenko

    01.08.2017 06:39
    Demokvatija
    Kao što reće N. Glogovac ''Ceca je Šekspir današnjice, Dara Bubamara zakon. Ovo je svet silikonskih sisa i dupeta. Svbija do Tokija :-/

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.