Nauka tvrdi da Džordž Kluni ima savršeno lice

Pevač Heri Stajls ima najlepše oči na svetu, Džordž Kluni savršeno lice, a Rajan Gosling najseksipilniji nos, prema zlatnom preseku.
Grupa pametnih ljudi u drevnoj Grčkoj je napravila formulu koja favorizuje simetriju, a pomoću koje se utvrđuje šta lepo lice čine sjajnim. Prema formuli, to je koren zlatnog preseka, tvrdi doktor Džulijan De Silva.
 
Inače, zlatni presek je matematičko-strukturalni pojam koji se najčešće vezuje za umetnost, jer je u istoriji umetnosti najčešće korišćen. To je način podele neke vrednosti s faktorom od približno 1,6. Poznat je i kao zlatna sredina, odnosno božanska ili zlatna mera.
 
Danas postoje određene tehnike mapiranja lica koje slede smernice drevnih Grka. Prema De Silvinim proračunima, Džordž Kluni je moderni standard za savršenstvo. 
 
"On ima divnu simetriju lica i najbliži je onome što su Grci smatrali savršenim licem", kazao je De Silva. 
 
Tokom mapiranja drugih poznatih lica, De Silva je utvrdio da bi Rajan Gosling trebalo da osvoji prvu nagradu ukoliko bi postojalo takmičenje za najseksipilniji nos, Bredli Kuper je odmah iza Klunija sa savršenim licem, a Heri Stajls se može pohvaliti savršenim očima i bradom.
  • Ja

    07.08.2017 22:12
    bez
    Ta i'te man'te te hirurgije. Videli smo slike"pre" - drugi chovek.
  • Lady

    05.08.2017 17:21
    Fuj
  • nego kako

    04.08.2017 18:07
    Savrseno bi bilo kada bi bilo simetricno. Nazalost, to ne postoji. Taj termin treba ukinuti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.