Nikad viđene fotografije Džona Lenona uskoro na aukciji

Nikada dosad viđene fotografije Džona Lenona koje su više od 30 godina bile skrivene u fioci jer je njihov vlasnik mislio da su bezvredne, nedavno su ugledale svetlo dana, a britanski aukcionar Daren Džulijen njihovu vrednost procenjuje na 10.000 funti.

Ispričao je da je u liverpulski "The Beatles Story museum" na procenu nedavno doneseno 26 fotografija i negativa koji datiraju iz 1970. godine.

Njihov vlasnik, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da je negative verovatno kupio njegov pokojni otac dok je sedamdesetih godina prošlog veka studirao umetnost. Rekao je i da su u tami fioke sigurno provele 34 godina jer je njegov otac verovao da su bezvredne.

Vrlo lični Lenonovi portreti poput ovih su retkost, a mogle bi da budu prodate za 10.000 funti, rekao je Džulijen.

Negativi prikazuju Lenona u najznačajnijem umetničkom delu karijere, kada su se Bitlsi "raspadali", a on je objavio svoj treći singl - Instant Karmu. Bio je to prvi solo singl člana legendarnog rok benda koji se u Sjedinjenim Državama prodao u više od milion primeraka.

Negativi i fotografije od novembra će biti izloženi u muzeju Bitlsa u Liverpulu, a tokom 2018. biće ponuđeni na aukciji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.