Šakira osumnjičena da je utajila porez

Španske vlasti optužuju kolumbijsku pevačicu Šakiru da je utajila porez u periodu između 2011. i 2014. godine, kada je živela u Španiji.
Oni su poslali zahtev španskim tužiocima da otvore slučaj o utaji poreza protiv pevačice, čije bogatstvo je procenjeno na više od 200 miliona dolara. Kako španski mediji pišu, račun za porez mogao bi iznositi desetine miliona evra.
 
Izvori bliski pevačici demantuju ove navode, te kažu da Šakira većinu vremena provodi van Španije. Isti izvori navode da je Šakira uvek ispunjavala svoje poreske obaveze.
 
Popularna pevačica, koja je poznata i po svom filantropskom radu, 2015. godine je proglasila Španiju za svoju rezidentalnu zemlju, odnosno zemlju prebivališta.
 
Poreski zvaničnici traže da Šakira plati neplaćeni porez za četiri godine od svih njenih globalnih prihoda, ne samo onih koji su nastali u Španiji.
 
Španska novinska agenicija EFE objavila je da su Šakirini revizori potvrdili da se protiv nje vodi poreska istraga.
 
Građani koji godišnje provedu najmanje šest meseci u Španiji obavezni su da plate porez. U poslednjih nekoliko godina, nekoliko poznatih osoba je optuženo za utaju poreza u ovoj državi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.