Emisija Rozen ukinuta jer je Afroamerikanku uporedila sa majmunom

Televizijska mreža ABC odlučila je da skine s programa emisiju komičarke Rozen Bar zbog njenog rasističkog tvita u kojem je uporedila pomoćnicu bivšeg predsednika Baraka Obame, Afroamerikanku Valeri Džeret, sa majmunom.
"Rozenina objava na Tviteru je gnusna, odvratna i suprotna našim vrednostima zbog čega smo odlučili da otkažemo njen šou", navela je televizija u saopštenju.
 
Bar je u tvitu napisala da je Valeri Džeret "dete Muslimanskog bratstva i filma Planeta majmuna". Komičarka je nakon negativnih reakcija u ponedeljak uveče obrisala tvit i navela da napušta Tviter. Kasnije je, međutim, objavila seriju tvitova među kojima i jedan u kojem kaže da je "umorna od napada i omalovažavanja".
 
"Izvinjavam se Valeri Džeret i svim Amerikancima", napisala je Bar pravdajući svoj komentar "šalom". "Žao mi je što sam napravila loš šalu o njenoj politici i njenom izgledu. Trebalo je da znam bolje. Oprostite mi, moja šala je bila neukusna", navela je komičarka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.