Presuda Dejvidu Koperfildu: Nije kriv za povredu gledaoca tokom predstave

Slavni mađioničar Dejvid Koperfild bio je nemaran ali nije odgovoran za povredu Britanca Gevina Koksa tokom izvođenja trika, utvrdio je američki sud.
Porota suda u Nevadi zaključila je da se Koks sam povredio tokom čuvene Koperfildove mađioničarske tačke nestajanja u Las Vegasu 2013. godine. Koks je tužio Koperfilda za nemar pošto je pao tokom predstave i, kako tvrdi, zadobio povrede mozga i druge. 
 
Presuda znači da on ne može da dobije finansijsku odštetu od Koperfilda. 
 
Koperfild, najplaćeniji mađioničar na svetu, izvodio je tačku "Srećnih 13" više hiljada puta bez problema, navodi BBC.  U ovoj iluziji učestvuje 13 nasumično odabranih gledalaca iz publike, koji na pozornici "nestaju" nakon što ih prekrije zavesa, da bi se potom pojavili u zadnjem delu sale. 
 
Koperfild je u aprilu bio primoran da sudu otkrije svoju mađioničarsku tajnu i objasni da nakon što su učesnici, nakon što se zavesa spusti, trčali hodnicima po Las Vegas MGM rezortu i oko njega. Oni treba da izađu iz zgrade i ponovo uđu na zadnji ulaz pozorišta, a Koks (58) je pao dok su ga pozorišni radnici vodili kroz te prolaze. Odveden je u bolnicu sa iščašenim ramenom. Lekari su mu, kako kaže, kasnije dijagnostikovali povredu mozga. 
 
Koks je u tužbi naveo da je potrošio više od 400.000 dolara na lečenje. On tvrdi da su u hodnicima bili ostaci građevinskog materijala, ali Koperfild kaže da je on prošao istom stazom ranije i da je sve bilo čisto. 
 
Koks je tužio i hotel MGM i Koperfildovu kompaniju koji su takođe proglašeni odgovornim za nemar, ali je sud naveo da ni oni, kao ni Koperfild, ne treba da plate finansijsku odštetu Koksu za povrede.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.