Princ Čarls možda promeni ime kada preuzme titulu kralja

Kada jednog dana princ Čarl (69) preuzme titulu vladara britanske kraljevske porodice od svoje majke kraljice Elizabete (92), verovatno će, poput svojih prethodnika, da promeni ime.
Princ Čarls svoj red za tron britanske monarhije čeka već više od šezdeset godina, pa je time postao jedini član kraljevske porodice koji je toliko dugo čekao na krunu. 
 
Kada napokon dođe na red, postoji mogućnost da će da promeni ime. Vrlo je moguće da princ Čarls preuzme jedno od sledećih imena: Filip, Artur ili Džordž. 
 
To nije uvek praksa, ali nije ni neuobičajeno, kaže portparol kraljevske porodice Diki Arbajter. On dodaje da je deda princa Čarlsa, princ Albert, prilikom preuzimanja krune uzeo četvrto ime i postao kralj Džordž VI. Međutim, on nije jedini. Postoji još primera kraljeva koji su se preimenovali tokom krunisanja. Pretpostavka je da će princ Čarls, jednog dana kada postane kralj, da izabere ime Džordž, kako bi odao počast svom dedi. Ukoliko se to dogodi, tada će mu ime biti kralj Džordž VII. Sa druge strane, može da ostane pri svom imenu, pa bi onda bio krunisan kao Čarls III. Ako uzme ime Filip, to će biti prvi takav slučaj.
  • zdravko logika

    21.08.2018 03:08
    Pocece raditi kad drugi idu u penziju , nema sta tezak posao , ustvari baba zna kakav je pa nece da umre .
  • Znaci promene

    20.08.2018 12:42
    Promenice ime drasticno iz Prince Charles u King Charles.
  • Marko

    20.08.2018 10:20
    Pa zar se nije on nedavno odrekao tog prava i zapravo nikada nece ni postati kralj??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.