VIDEO: Prvi seksualni partner tinejdžera uskoro bi mogao da bude robot

Tinejdžeri bi za nekoliko godina mogli izgubiti nevinost sa seksualnim robotima, predviđa profesor robotike Noel Šarki sa Univerziteta u Šefildu.

On je upozorio kako androidne seksualne lutke imaju uništavajuće posledice za društvo.

"Nije problem imati seks sa mašinom, ali ako je to vaš prvi put i vaša prva veza? Šta mislite o suprotnom polu? Šta je žena ili muškarac? To će postati sastavni deo stvarnog života sprečavajući ljude da imaju normalne veze s ljudima", rekao je Šarki.

Seksualni roboti koji izgledaju poput ljudi već se nalaze na japanskom i američkom tržištu. Profesor Šarki je rekao kako ove lutke ne bi trebalo da se prodaju deci ispod 16 godina, ali da će neizbežno "pasti u ruke" tinejdžera.

"Seksualni roboti su pristupačni sada i biće još više u narednih 10 godina. Mislim da će postojati starosna granica, ali ako vaši roditelji ili neko drugi blizak imaju tu igračku onda bi je mogli krišom koristiti, što se često s tinejdžerima i dešava", upozorio je.

Robotske seksi lutke trenutno nisu dostupne svuda, a model ženskog robota Roki prodaje se po ceni od 8,8 hiljada evra u SAD-u. Lutke se mogu oblačiti, a firma nudi različit spektar boje kože, oblika lica i boje kose. Ipak, nezavisni roboti koji mogu da "misle" i ponašaju se kao ljudska bića tek su na putu kreiranja.

Britanska ekspertkinja za robote Kejtlin Ričardson sa Univerziteta De Montfort pozvala je na zabranu uvoza seksualnih lutki ovog tipa u Velikoj Britaniji.

"Verujemo da bi stvaranje ovakvih robota proizvela štetu vezama između muškaraca i žena, odraslih i dece, muškarca i muškarca i žene i žene", kazala je Ričardson.

Teme

robot
  • Druga strana oštrice

    28.06.2016 12:01
    Pero, pomisli na muške robote sa stalno čvrstim ekstremitetima, 24x7.
    Na tim modelima bi dolazilo do pregrejavanja motora.
    Morala bi se pisati uputstva kao za mlinove za kafu...
  • pera

    17.06.2016 09:26
    ..
    Sve sto bi uradila je devalvirala cenu vagine, pa bi zenske bile prinudjene da malo spuste noseve. Zato se Kejtlin buni, a ne Dzon.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.