Čak 80 odsto prostitucije odvija se onlajn

Novo istraživanje pokazalo je da makroi koriste razne ilegalne stranice, društvene mreže i aplikacije kako bi vodili svoj posao.

Zapošljavaju i marketinške stručnjake koji im godišnje generišu prihod od 75.000 do 100.000 dolara.

Stručnjaci su intervjuisali preko 70 makroa i saznali da većina krije svoj ilegalni posao na stranicama koje nude masaže. U posljednjih 10 godina onlajn kupovina drastično je narasla, a prostitucija ne zaostaje za ovim trendom. Čak 80 odsto prostitucije dogovara se onlajn.

"Otkrili smo da makroi iskorišćavaju internet anonimnost, koju mnoge stranice dopuštaju. Policiji je teško da otkrije makroe u virtuelnom svetu", rekla je Meri Fin, jedna od autora ove studije.

Zbog ovog trenda, policija prati mnoge stranice na kojima se obavljaju razne razmene. Većina makroa koji su učestvovali u istraživanju otkrili su da koriste popularne i manje poznate stranice za podvođenje prostitutki.

"Makroi koriste čak i mobilne aplikacije. Imali smo priliku da vidimo jednu aplikaciju u koju upišete adresu na kojoj se nalazite i ona vam pokaže prostitutke koje se nalaze u blizini. Jednim klikom možete je naručiti", rekla je Fin i zaključila da dokle god postoji potražnja, biće i makroa koji će pronalaziti nove načine da bi ponudili seksualne usluge.

Ipak, futurolog Jan Pirson kaže kako će muškarci i žene za 10 godina zameniti svoje partnere robotima. Veruje da će seksualni roboti postati toliko popularni da će zameniti ljudske partnere do 2050. godine.

Iako su lutke za seks popularne među muškarcima, predviđa da će seksualne robote koristiti i žene.

Već danas na tržištu postoje razni gedžeti koji uz uređaje za virtuelnu stvarnost pružaju seksualne usluge korisnicima. Pirson predviđa da će ovaj trend jačati u narednim godinama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.