Otkriven glavni faktor privlačnosti

Iako se dugo verovalo da je ženama glavni faktor privlačnosti muškarca dobar izgled ili smisao za humor, najnovija naučna studija upućuje da to baš i nije tako.

Primarni faktor privlačnosti ženama je - altruizam, činjenje dobrih dela. Istraživanje je pokazalo da altruistični muškarci češće vode ljubav od ostalih.

Kanadski su istraživači pitali neoženjene učesnike istraživanja o tome koliko često čine dobra dela, poput doniranja novca u dobrotvorne svrhe ili pomaganja oko čišćenja snega s auta. Nakon toga su im postavljali pitanja koja se tiču njihovog privatnog života. Rezultati su pokazali da ljubazniji, altruistični muškarci bolje prolaze kod suprotnog pola. Oni su tokom života imali više ljubavnih veza sa ženama i lakše su ostvarivali intimnost.

U drugom su istraživanju trebalo je da žene izaberu dva muškarca, jednog za dužu vezu, a drugoga za jednu noć. Svakoj je ženi bilo ponuđeno nekoliko fotografija, koje su prikazivale potencijalne kandidate za obe opcije, od natprosečno zgodnih muškaraca do onih uobičajenoga izgleda. Pola tih muškaraca bilo je angažovano u nekim dobrotornim projektima, a ta je informacija bila objavljena na fotografiji.

Žene su za jednu noć birale egoistične, ali zgodne kandidate. Međutim, pri izboru partnera na duže staze, mahom su birale ljubaznu i darežljivu narav, koju prati i dobar izgled. Test je pokazao da žene altruizam kod muškaraca vide kao indikator njihove želje da postanu dobri muževi i očevi, sposobni za dugotrajnu i odgovornu vezu.

Slično se pokazalo i kod suprotnog istraživanja. Muškarci su za duže veze, takođe, birali altruistične žene, za koje smatraju da će biti dobre majke njihovoj budućoj deci.
 

  • dejan

    09.09.2016 10:36
    žene biraju
    Da, tako je . Žene biraju muškarce na duže vreme, takve koji će biti uvek uz njih i prožati im podršku a svakodnevno će tražiti drugog za sex i zabavu. To je nova generacija Selfi devojaka iz kupatila zaluđenih sa medijski nahvaljenim sistemom vrednostiprostitutki i kriminalaca koji uživaju u Sodomi i Gomori ovog sveta.
  • Realista

    08.09.2016 13:46
    This is Serbistan!
    Mozda je tako u Kanadi
  • void*

    07.09.2016 08:48
    grudi
    Velike grudi se podrazumevaju ili? Mislim, ne vidim u tekstu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.