Da li je normalno osećati tugu posle seksa?

Seks je aktivnost nakon koje bi trebalo da se osećate srećno i zadovoljno.

Ali, u nekim slučajevima, i muškarci i žene osećaju se tužno, depresivno, razdražljivo ili nervozno nakon seksa.

Iako još nema previše informacija o tome zašto se ovaj fenomen javlja, mi vam donosimo neka saznanja.
Istraživanje iz 2015. godine, sprovedeno na uzorku od 230 žena, otkrilo je kako je osećaj tuge nakon seksa osetilo čak 46 odsto njih, čak i kada je seks bio odličan.

Autori istraživanja detaljnije su otkrili kako su ispitanice otkrile kako su osećale ljutnju i sram i gubitak sebe nakon seksa, odnosno da su osećale kao da ne pripadaju svom telu. Neki slučajevi podrazumevali su i suze.

Istraživači tvrde da nema razloga za uznemirenost, jer čak i nakon najboljeg seksa u životu i s osobom koju volite, možete osetiti nagli pad raspoloženja. Postoji povezanost između takvih osećaja i nivoa intimnosti u vezi pa ako se ovi osećaji javljaju uvek s određenom osobom, trebalo bi da dobro razmislite o tome šta vas u vezi te osobe čini tužnom.

Orgazam zapravo podstiče lavinu emocionalnog oslobođenja pa tako može pokrenuti i oslobađanje nečega što se u vama kuva dugo, a zbog čega ste tužni.

Teme

tuga
  • minus

    19.10.2016 01:16
    Nenormalno je osecati tugu posle seksa i to osecaju samo psihicki nestabilne zene, kojih je po ovoj statistici cak 46 posto, tako da...jako los rezultat. Mislite o tome.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.