Kako da ne uništite svoju vezu

Od razlike u godinama i/ili drugačijih interesovanja, postoje veći problemi koji mogu da razore naizgled dobru vezu. Ako ste sveži ili ste u dugoj vezi, pravila su ista - budite fer, iskreni i tolerantni i bićete srećni.

Ljudi često nesvesno (ili pak svesno) svojim ponašanjem daju razloge partnerima da ih napuste. Uglavnom ne uviđaju gde su pogrešili, te iste obrasce u ponašanju primenjuju i dalje, uništavajući svaku vezu u koju uđu. Nemojte biti takva osoba.

1. Imajte razumevanja

Ne bi trebalo previše insistirati na svakodnevnim ili prečestim viđanjima. Vi možda mislite da je često viđanje znak poštovanja, ali se iza njega krije želja da se vama pruži mnogo više pažnje nego što je trenutna situacija. Pokušajte partneru da objasnite šta želite, te da zajednički dođete do zaključka koliko pažnje kome treba i iz kojih razloga. Ako ljubav nije razlog - ne bi trebalo da budete u vezi.

2. Naporni ste

Ako se ljutite čim vam partner ne odgovori na poruku u roku od pet minuta, imate problem. Kao i u prethodnom slučaju, insistiranje na određenim stvarim su suštinski samo pozivi na davanje pažnje, što ne mora da ima mnogo povezanosti s zaljubljenošću ili ljubavlju. Trebalo bi da korigujete svoje ponašanje i shvatite da je partneru teško da isprati sve vaše predloge, sugestije, zamerke, molbe i drugo. Čak je i vrlo kontraproduktivno, jer niko zaista ne želi da pored sebe ima napornu osobu.

Naravno, ovo ne znači da treba da se zatvorite i ne podelite, recimo, ono što vas najviše tišti, ali ne bi trebalo ni da zatrpavate druge s previše ličnih frustracija, zahteva i zamerki.

3. Uložite procenat više, kako biste višestruko dobili

Mali znaci pažnje mnogo znače. Nemojte se nećkati ako razmišljate sa svom partneru poklonite sitnicu, pa makar i vrednu uspomenu ili vreme koje on ili ona misle da nemate za njih. Napravite taj jedan suptilni, ali vrlo efikasan korak napred i partner će vam, pre svega ljubavlju, uzvratiti.

Naravno, ako nema ljubavi, nijedan trik neće vam pomoći da istinski budete srećni. Iz takvih veza je najbolje izaći čim shvatite da nema budućnost koju vi želite, umesto da zamajavate partnera i dajete mu povod da se veže još više za nešto što vi znate da neće još dugo funkcionisati.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.