Deset razloga da imate svakodnevno seks

Seks je prijatna aktivnost, a ovi razlozi navešće vas da ga upražnjavate svakodnevno.

1. Smanjujete rizik za prehladu

Naučnici su otkrili da osobe koje barem dva puta nedeljno imaju polne odnose otpuštaju više antigena, poput imunoglobulina, koji pomaže u prevenciji od prehlade i gripa.

2. Bićete mlađi sa više samopouzdanja

U jednom istraživanju, ispitanici su morali da pogode starost 3.500 žena i muškaraca iz Evrope i SAD koji su se prethodno putem upitnika izjasnili o svom seksualnom životu.

Rezultati su pokazali da su osobe čija je starost pacijenata sedam do 12 godina mlađa od stvarne bile one koje su izjavile da tri puta nedeljno imaju odnose. Dok su osobe čija je starost tačno procenjena ili su čak procenjenje starijima nego što i zaista jesu, imale su odnose samo dva puta nedeljno.

Istraživanje je pokazalo i da ove "mladolike osobe", koje odnose imaju tri puta nedeljno, poseduju snažno samopouzdanje.

3. Bićete plodniji ukoliko želite dete

Svakodnevni polni odnos može da pomogne u pripremanju odbrambenog sistema žene na trudnoću. A to je od ključne važnosti kad je reč o povećanju izgleda za začeće.

4. Pritisak se normalizuje i manje se nervirate oko sitnica

Osobe koje su imale polni odnos imaju niži krvni pritisak i bolju reakciju na stres od osoba koje nisu imale odnos (ili onih koje su masturbirale ili imale polni odnos bez penetracije). Dakle biti "sam svoj majstor" su rešenja koja nisu uvek dovoljno dobra zamena za seks sa partnerom.

5. Smanjuje se rizik za razvoj raka prostate

Muškarci koji češće ejakuliraju smanjiće rizik za razvoje raka prostate za čak 22 odsto. Eto dobrog razloga da se oboje "pozabavite" prevencijom.

6. Možete postati genijalac

Zasebne studije na životinjama koje su sprovedene na Univerzitetu u Marilendu i na Univerzitetu Konkuk u Seoulu pokazale su da su miševi i pacovi koji su češće imali polni odnos bili opušteniji. Budući da stres smanjuje funkcionalnost mozga, to ih je ujedno učinilo inteligentnijima.

7. Postaćete vitkiji

Seks je za zdravlje i mršavljenje koristan kao i fizičke vežbe, ali je mnogo i prijatniji. Muškarci prosečno troše oko 120 kalorija tokom vođenja ljubavi, a žene oko 90, što je jednako kao 15 minuta trčanja ili partija tenisa. U trenutku orgazma, muškarci troše jednak broj kalorija ili više nego pri polusatnom trčanju na pokretnoj traci.

8. Seks ublažava bolove

Organizam dovodi do otpuštanja velike količine endorfina koji su dovoljno snažni da ublaže jaku glavobolju ali i bolove izazvane artritisom i druge vrste bolova.

9. Pomaže kod menstrualnih grčeva

Jedna anketa pokazuje da čak devet odsto žena masturbira samo zato da bi se rešilo menstrualnih grčeva. Naime, orgazam dokazano ublažava taj problem s kojim se suočava većina žena.

10. Živećete duže

Smatra se da 200 i više polnih odnosa godišnje može da produži vaš očekivani životni vek više od šest godina.

Teme

Seks
  • Dekins

    02.01.2017 22:19
    Sex neprijatelj br 1
    A zato naši političari deluju mladoliko.
  • dizac

    02.01.2017 08:00
    pa treba ga dici svakodnevno.....
  • zdravlje

    02.01.2017 07:56
    Moj komsija na spratu ima 93 godine (jednom prilikom mi je pokazao i licnu kartu jer mu nisam verovao ). Izgleda zdravije i poletnije od drugih muskaraca u ulazu koji su mnogo mladji od njega . Zivi potpuno sam , nisam siguran da li je ikada bio sa zenom tj imao seks.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.