Zbog čega sve može doći do prestanka seksualne želje

U jednom trenutku seks je na vrhu liste vaših omiljenih aktivnosti, a već u sledećem prelazi u obavezu - zašto je to tako, otkriva seksolog Trejsi Koks.
Privremeni gubitak seksualne želje može se uglavnom povezati sa nekim specifičnim događajem, ako dovoljno dobro razmislite o tome. Pored očiglednih stvari, poput prinove u kući, tu je stres, iscrpljenost, smrt bližnjih, tenzija u vezi i mnoge druge situacije koje čine da se osećate loše. 
 
Ako ne možete da utvrdite koji događaj je uzrokovao gubitak seksualnog interesa, rešenje će se najverovatnije prikazati samo od sebe. Ako patite od stresa, razmislite koji su vam prioriteti u životu, a ako ste u žalosti, dajte sebi vremena da se oporavite. 
 
Niste imali seks više od godinu dana 
 
Ako više od godinu dana niste osećali seksualnu želju ili potrebu da sa nekim budete intimni, treba da sednete i da se zapitate. I da budete iskreni.  Prvi i najčešći razlog je to što ste u lošoj vezi ili je vaš partner užasan ljubavnik. Daleko najveća prepreka između žena i velikog O je partner koji nema pojma šta radi i kako da nas dovede dotle. Uz pomoć otvorene i iskrene komunikacije ovo se može rešiti. 
 
Malo ozbiljniji problem je onaj kada shvatite da problem nije partnerova tehnika već činjenica da vas on jednostavno ne privlači. I dok postoji mnogo načina pomoću kojih možete začiniti vaš ljubavni život i probuditi uspavana osećanja, činjenica je da postoje odluke koje samo vi možete doneti. 
 
Zapitajte se kakav je vaš seks bio na početku veze. Ako je bio dobar i ako vas partner i dalje privlači, verovatno se radi o tome da je nestala sva strast iz vašeg odnosa. Užasno je nepravedna činjenica da parovi koji imaju najprisnije odnose i najbolje veze često imaju najgori seksualni život. 
 
Da li podsvesno odbijate seks? 
 
Seks je snažno oružje u vezama. Ako je vaš partner u krevetu prava zver, a van njega ne ispoljava takve osobine, to može da bude jako uzbudljivo. S druge strane, ako ste povređeni, to će se podsvesno odraziti i na vaš seksualni život. 
 
Problemi u seksu su retko vezani isključivo za seks, a obično su znak toga da je vaša veza malo klimava.

Teme

Seks

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.