Zbog čega ste (još) zajedno?

Kako da znate da li vaša veza prolazi kroz loš period ili joj nema spasa? Dovoljno je da se zapitate zašto ostajete sa partnerom, tvrde psiholozi.

Ako je vaš odgovor u stilu "dugo smo zajedno, svašta smo prošli i mnogo uložili u vezu", to nije dobar znak.

Poznata ekonomska teorija kaže da što više vremena i novca uložimo u nešto, teže nam je da ga napustimo. Iako je ovo naizgled racionalna odluka, zapravo nije - suviše smo emocionalno uključeni da bismo videli da bi se na duže staze više isplatio odlazak. Isto važi i za ljubavne veze. Zbog godina, pa i decenija provedenog zajedno mnogi ljudi prezaju od rastanka i ostaju zarobljeni u lošim odnosima i brakovima.

Iznenađujuće ili ne, tek istraživanja pokazuju da su muškarci skloniji da ostanu u lošoj vezi iz ovog razloga. Umesto da preseku i krenu dalje, izlaz traže u preljubama, alkoholu, preokupiranosti poslom, sportom.

Stručnjaci za veze zato savetuju da dobro razmislite da li su vaši napori da poboljšate odnos urodili plodom.

Ako je odgovor negativan, možda je vreme da idete dalje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.