Postoje tri vrste erekcije

Postoje tri vrste erekcije, a neke od njih mogu biti neugodne. Većina penisa je iskrivljena, a penis je najveći nakon stimulacije oralnim seksom.
Postoje tri vrste erekcije
Foto: 021

Stimulacija koja ga čini najvećim

Postoje tri vrste erekcije - refleksna koja nastaje usled pravog kontakta, psihosomatska usled audiovizuelne stimulacije i noćna. Prema studiji časopisa "Journal of Sexual Medicine", jačina nadražaja utiče na jačinu erekcije i samu dužinu penisa. Penis je najduži nakon oralnog seksa, u proseku čak do 0,3 cm duži nego bez takve stimulacije.

Većini nije ravan

Opušten penis krije tajne koje izlaze na videlo u stanju erekcije - pa tada preko 70 odsto muškaraca ima blago iskrivljen penis. On je najčešće iskrivljen u levu stranu i češće prema gore nego prema dole, ali to se ne smatra problemom sve dok ne uzrokuje bol. Što se tiče veličine, ona u opuštenom stanju nije pravi pokazatelj mere - kod dve trećine muškaraca on naraste oko tri centimetra, dok kod trećine njih može narasti i preko pet centimetra.

Kondom dokazano utiče

Iako to ne važi za sve muškarce, na oko 80 odsto njih prezervativi zaista loše utiču na erekciju, tvrde stručnjaci. Objašnjavaju kako je to prvenstveno posledica navike, ali i drugih problema s erekcijom, poput upale prostate i slabije cirkulacije kao i nižeg nivoa testosterona, zbog čega se erekcija teže održava. Takođe, muškarci koji preteruju s masturbacijom često nemaju dovoljan "osećaj" preko kondoma.

Ali i masturbacija...

Ako muškarac nije imao seksualne kontakte ili masturbirao nekoliko dana, to će se odraziti i na njegovoj erekciji, objašnjavaju stručnjaci. Ona će biti čvršća, a penis nešto duži zbog pojačanog dotoka krvi. Međutim, ako muškarac redovno odnosno svakodnevno masturbira, velika je verovatnoća da će tada i sam seks biti znatno kraći zbog jačeg nadražaja i veće uzbuđenosti.

Cigarete skraćuju

Pušenje je štetno za sve organe, pa tako i za penis. Nikotin loše deluje na cirkulaciju, koja je ključna za erekciju. Vremenom, posledica je čak i smanjivanje penisa, a studije pokazuju kako redovno pušenje cigareta, kao i uživanje u opojnim drogama koje se mešaju s duvanom može rezultirati penisom kraćim i do jedan centimetar.

Koliko erekcija na dan

Muške i ženske genitalije nisu građene na isti način pa je istina da su muškarci biološki programirani za više erekcija kako bi ostali zdravi. Prosečan muškarac ima oko 11 erekcija na dan i oko devet njih tokom noći. Takođe, u životu će u proseku ejakulirati oko 7.200 puta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.