FOTO: Kako da napravite najzanimljivija uskršnja jaja

Bojenje jaja je uskršnja tradicija i svake godine ljudi širom sveta se trude da jaja ofarbaju na što kreativnije načine.
Ukoliko su vam dosadile klasične boje, postoje načini od kojih ćete stvoriti zabavna i jedinstvena uskršnja jaja.
 
Jaja koja podsećaju na baštu
 
Da bi jaja imala lep dizajn trave, potrebno je da odsečete origami papir u raznim veličinama i nijansama zelene. Zatim, počnite da lepite najveće komade papira na jaje, a to isto učinite i sa papirima srednje i male veličine. Za kraj možete dodati i dekorativne leptiriće, što će učiniti odličan dekor za uskršnji sto.
 
Jaja-pilići
 
Da biste dobili ova slatka i zabavna jaja potrebno je da ih prvo ofarbate u žutu boju, najbolja je boja kanarinca. Potom ostavite jaja da se osuše, a na vrh stavite pero. Isecite kljun od naradžastog papira i zalepite ga na jaje, a za crtanje očiju iskoristite marker. Ptice možete staviti u slomljene ljuske od jaja, tako da izgleda kao da leže u gnezdu.
 
 
Jaja sa teksturom
 
Ukoliko umotate jaja krpom, pre nego što ih obojite, stvorićete dizajn koji će izgledati kao da su oslikana rukom. Da bi se postigao ovaj izgled, koriste se tkanine poput čipke, gaze ili mrežaste tkanine. Isečenu tkaninu u obliku kvadrata treba umotati čvrsto oko jajeta i pričvrstiti ga gumicom. Jaje stavite u boju, a za još bolje rezultate koristite novi komad tkanine za svako jaje.
 
Jaje dekupaž
 
Jaja dekorisana dekupaž tehnikom izgledaju veoma zanimljivo. Možete napraviti dekorativna jaja za najmlađe uz pomoć origami papira u pastelnim bojama, stvarajući zanimljive dizajne. Sloj dekupaž lepka će zadržati dizajn na mestu.
 
Kao oslikana jaja
 
Kako biste svojim uskršnjim jajima dali zabavnu boju i teksturu, uzmite vlažni papirni ubrus i sirće i zamotajte oko jajeta. Bitno je da papir ne bude predebeo. Zatim, blago pritisnite tube sa prehrabrenom bojom na papir, ali vodite računa da ne koristite tri boje u isto vreme. Neka jaje "odstoji" nekoliko minuta, a zatim uklonite salvetu kako biste videli rezultate.
 
  
 
Jaja sa bojom na naduvavanje
 
Ako imate decu, sigurno ste čuli za boje na naduvavanje. Kreirajte trodimenzionalni crtež koristeći ove boje na jajima. Jednostavno ukrasite oslikana jaja cvećem, geometrijskim oblicima, tufnicama ili drugim zanimljivim figurama.
 
Cvetna jaja
 
Cvetni dizajn je svuda, od odeće i modnih dodataka, pa do uskršnjih jaja. Za ovo su vam potrebne samo trodimenzionalne nalepnice u obliku cveća. Zalepite cveće na obojena jaja, a svoje dizajne izložite u srbrnim činijama.
 
Jaja sa šljokicama
 
Dodajte malo sjaja jajima uz pomoć šljokica. Pomešajte malo lepka sa šljokicama koje odgovaraju boji jajeta i bojite koristeći malu četkicu. Lepak će se osušiti ostavljajući šljokice na jajetu.
 
  
 
Jaja sa uzorkom mermera
 
Nema potrebe da ste kvalifikovani umetnik da napravite ova jaja. Sve što je potrebno jeste malo vlažnog lepka i farba za jaja. Obojite ih i ostavite da se osuše. Potom ih prekrite vlažnim lepkom i stavite ih u drugi sloj boje. Kada se osuši, lagano trljajte vlažni lepak i ponavljajte sve dok se ne ostvari rezultat koji želite. Međutim, mokar lepak nije siguran prehrambeni proizvod, zbog čega bi bilo dobro da ne konzumirate ta jaja i da ih koristite samo kao ukras.
 
Apstraktna jaja
 
Ovo je moderna verzija ukrašavanja jaja i treba da predstavlja mali "nered" na jajima. Kada se osuši obojeno jaje, umočite četkicu u crnu boju i napravite zanimljive dizajne na njima.
 
Jaja sa zekama
 
Dodajte zabavni element jajima pomoću boje. Sačekajte dok se jaja potpuno osuše i zatim nacrtajte zeku na jajetu koristeći belu boju. Kada se boja osuši, treba dodati još malo boje, nacrtati uši, a markerom dodati oči i njuškicu.
 
  
 
Jaja sa gumicama
 
Našarati jaja nikad nije bilo lakše. Stvorite zanimljiv izgled stavljajući gumicu na jaje pre nego što ga potopite u boju. Umotajte jaje širokim gumicama pre bojenja, a zatim sačekajte da se jaje osuši i skinite gumice. Operite gumice vrlo dobro da bi se izbegao prenos boje.
 
Jaja sa sličicama
 
Za stvaranje ovog dizajna, potrebno je da se ofarbana jaja potpuno osuše. Potom zalepite dekorativne bele sličice stvarajući moderne dizajne.
 
Jaja sa obojenom čipkom
 
Za lepi ukras, dodajte čipkanu traku koja odgovara boji vašeg jajeta. Isecite čipku tako da se uklapa u veličinu jajeta i zalepite je toplim lepkom.
 
  
 
Autor: 021.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".