Kako do ravnog stomaka

Malim promenama u načinu ishrane koje ne zahtevaju veliko kulinarsko znanje i vežbama izdržljivosti možete postići izgled kakav ste oduvek želeli, kaže čuveni doktor Oz, i poručuje da za mesec dana možete imati ravan stomak ili bar mnogo ravniji.

Ovaj je program mršavljenja osmišljen kako bi se smanjila nadutost, potrošilo salo i uopšte smanjio obim stomaka u samo mesec dana. Baza je zdrava izbalansirana ishrana i stvaranje navike da se vežba svaki dan. Osim toga, dijeta je fleksibilna - možete je početi kad god želite. Najvažnije je odmah izbaciti neke namirnice, a to su: šećer, gazirana pića, dijetalna pića i sve namirnice s veštačkim zaslađivačima, alkohol, mlečni proizvodi i industrijski prerađena hrana.

Za doručak se naviknite da spremite pola avokada, koji možete zgnječiti i pojesti kao namaz na dve kriške tosta od celih žitarica i jedno jaje. Avokado je kraljica namirnica ovog plana jer u jednoj polovini ima čak 10 grama zdravih masnoća, kaže Oz. Jeste malo skupo, ali ne traje večno.

Za ručak ćete uživati u voćno-povrćnim kombinacijama, na primer, salati od prokelja i jabuka ili kupusa i malina. Večere će vam činiti pola šoljice žitarica od celog zrna prema izboru: kvinoja, ječam, proso ili heljda s 30 grama kuvanog nemasnog mesa koje možete spremiti i na roštilju ili 30 grama pasulja.

Osim tih namirnica, možete i odabrati bilo koje povrće bez skroba (dakle, zeleno lisnato povrće) i uživati u njemu u neograničenoj količini. A u trenucima slabosti za međuobrok možete grickati šačicu orašastih plodova ili pojesti dve kašike maslaca od orašastih plodova.

Tokom dana neograničeno uživajte u hranjivim zelenim napicima od spanaća, celera i kruške. S vremenom ćete shvatiti da možete olakšati pripremanje hrane tako što ćete jedan dan pripremiti supicu za više obroka ili ćete iskoristiti ostatke jednog obroka za drugi.

  • @ tradae

    24.06.2016 09:33
    Dakle fruktoza zadnji obrok onda posle se ne jede nista 13-14 sati i gubite kilograme? To je katastrofa. Izgladnjivanje tela, pokrenete razne procese u telu nepotrebno, covek se moze razboleti na tim striktnim rezimima. Da li se moze skinuti? naravno, pitanje je sta cete skinuti, da li cete izgledati dobro posle toga, to zavisi od vaseg sagledavanja dobrog izgleda. Dijeta nije kratkotrajno resenje problema, dijeta je nacin ishrane. Hrana je gradivna materija, ne zavisnost od ukusa.
  • tradae

    23.06.2016 16:00
    samo posle 18 sati nista jesti da vidis dijeta. Limunada bez secera 2 case pred spavanje. dokazano 12 kg u 2 meseca izgubio.
  • Voce=secer

    23.06.2016 11:16
    Nema potrebe za vocem na dijeti. Sve vitamine i minerale mozete dobiti iz povrca. Krompir nije losa namirnica zapravo to je jedna od boljih, naravno kuvanog ali imajte u vidu da 400gr krompira=100gr pirinca nutritivno gledano. Przenje hrane, bilo ona krompir ili meso je lose. Mast koriscena za przenje je u telu neupotrblejiva i skladisti se kao rezerva (salo). Namirnice sa niskim glikemijskim indeksom poput pirinca, krompira i ovsenih pahuljica, pilece belo, riba, junetina, bademi, orasi, zeleno povrce poput brokolija, kupusa, krastavca, graska... su namirnice na kojoj se treba bazirati ishrana. Takodje ne zelite da jedete to u niskim kolicinama nego zelite da jedete 5 manjih obroka (20% deficit kalorijski u odnosu na ukupnu dnevnu potrebu kalorija) sa ovim namirnicama, bazirajuci ugljene hidrate ujutru kao prvi obrok i obrok pre treninga i obrok posle treninga. Ne postoje precice, niti magicne pilule, samo dobra hrana, trening kao stimulans da se salo sagoreva ili misic raste) i strplenje, mnogo i mnogo strpljenja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin