Naučnici: Sve vreme pogrešno držite šolju s kafom

Naučnici iz Južne Koreje odlučili su da putem jednačina, eksperimenata, simulacija i brojnih drugih naučnih metoda utvrde koji način držanja šolje sa kafom nosi najmanji rizik od njenog prosipanja.

Stručnjaci su otkrili da, ako držimo šolju sa strane - što je standardan način, pojačavamo silu koja pokreće kafu u šolji, što znači da rastu šanse da se naš omiljeni napitak prospe.

Umesto toga, naučnici preporučuju ‘tehniku kandže’, putem koje se šolja svim prstima hvata odozdo.

Ipak, ljubitelji kafe prilično su sumnjičavi, s obzirom na to da navedena tehnika nije nimalo praktična – kako se nositi sa vrelom parom, klizavim ili kartonskim šoljama?

Gospodin Han sa akademije "Mindžok Lideršip" takođe preporučuje hodanje unazad.

"Na taj način značajno se menjaju karakteristike učestalosti pokreta naših ruku, što dovodi do smanjenja šanse za prosipanje kafe. Naravno, hodanje unazad svakako je manje praktično od standardnog načina hodanja", rekao je Han.

Studija, o kojoj možete saznati nešto više OVDE, objavljenja je u magazinu "Achievements in Life Sciences".

  • Drum

    14.08.2016 20:44
    Neki naučnici imaju previše slobodnog vremena...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.