Kako naneti senku u skladu sa oblikom očiju

Kada se šminkamo, često ne razmišljamo o tome kog su nam oblika oči, a to naročito važi za nanošenje senke za oči.

Jednostavno, više obraćamo pažnju na boje koje koristimo, na efekat koji želimo da postignemo, dok se suština zapravo krije u samom obliku očiju. Od toga zavisi i efekat koji ćemo postići šminkom, ali i sam izgled naših očiju. Sledi nekoliko saveta za šminkanje očiju, kako da nanosite senku u skladu sa oblikom očiju.

Okrugle oči

Okrugle oči su pravi blagoslov za žene, s obzirom na to da su vrlo upadljive, lepe, a samim tim i idealne za šminkanje. Da biste ih na pravi način istakle, nanesite malo senke uz samu ivicu oka, kao da nanosite ajlajner (a možete ih koristiti i umesto ajlajnera!) i tako ćete ublažiti i dodatno istaći svoj pogled.

Spušteni kapci

Ukoliko su vam kapci blago spušteni, birajte senke za oči svetlijih nijansi, jer ćete ih tako na najbolji način istaći. Svetlija senka naneta preko celog kapka odlično će otvoriti vaše oči, dok će tanji sloj tamnije senke stvoriti neverovatan efekat koji ćete obožavati.

Kose oči

Kose oči slove za oči najlepšeg oblika, pa se zato njihovom šminkanju mora posvetiti posebna pažnja. Počnite sa prajmerom, tako što ćete ga naneti na kapke, a potom na spoljne ivice nanesite senku tamnije nijanse kako biste stvorili efekat konturisanja. Tako ćete na najbolji mogući način istaći svoje oči, a pritom ćete postići upečatljiv i efektan pogled.

Male oči

Ukoliko nemate krupne oči, taj efekat možete postići šminkom i to, ni manje ni više, nego senkom za oči. Sve što treba da uradite je da izbegavate oštre linije, jer će one samo istaći vaše male oči, i da umesto toga nanosite deblje slojeve senke, jer ćete oči tako učiniti većim. Jako našminkane oči idealne su za devojke koje se ne mogu pohvaliti upečatljivim pogledom.

Krupne oči

Ako vaše oči nisu okrugle, ali su krupne, najbolji način da se našminkate biće sa oštrim linijama. Tako ćete istaknuti njihov prirodan oblik, dok ćete dodatnu upečatljivost postići upravo senkom tamnije nijanse. Ovaj oblik očiju pruža vam pregršt mogućnosti, jer se bukvalno možete igrati sa različitim bojama i efektima koje ćete postići svojom senkom za oči.

Upale oči

Ukoliko imate upale, duboke oči, suptilnost je nešto šta treba da imate u vidu. Birajte smokey eyes efekat, sa kojim ćete izgledati misteriozno, ali ih i dodatno istaći. Vaše oči su same po sebi dovoljno misteriozne, dok će ih smokey eyes efekat učiniti još efektnijim i lepšim.

Bademaste oči

Bademasti oblik očiju idealan je za igranje sa šminkom, a naročito sa senkom za oči. Napravite cat eyes efekat sa svojim omiljenim nijansama i videćete kako će njihova boja doći do izražaja. Osim toga, unećete i malo drame u svoj pogled, zbog čega ćete izgledati još privlačnije i seksepilnije. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.