Napravite prirodnu pastu za zube

Poslednjih godina mnogi su digli glas protiv fluora u pastama za zube, jer su se pojavili dokazi o štetnosti ovog elementa na zdravlje, ali nije lako naći proizvod koji ga ne sadrži.

Najbolje je da sami brzo i lako napravite prirodnu pastu od zdravih sastojaka koji se ne kvare, pa ne morate da je držite u frižideru.

Potrebno je: 1 kašičica kokosovog ulja, nekoliko kapi eteričnog ulja mente (nane), 1 kašičica sode bikarbone, listići nane, stevija po ukusu.

Pomešajte kokosovo ulje sa sodom bikarbonom i isitnjenim listovima nane, dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja mente i malo stevije, prirodnog zaslađivača, jer će dati prijatan ukus koji će se svideti i deci.

Sve sastojke dobro promešajte i sipajte u čistu staklenu teglicu (za svakog člana porodice napravite posebno).

Četkicu umočite u pastu i operite zube na uobičajen način.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.