Prirodan način da izbelite zube

Donosimo pregled domaćih recepata koji ne štete zubima, a dokazano izbeljuju.

Retki su srećnici s biserno belim osmehom. Većini su zubi žuti ili sivi usled konzumacije kafe, vina, cigareta i sličnih namirnica, ali i kao deo procesa prirodne pigmentacije gornjeg sloja.

Izbeljivanje zuba je skup postupak koji najčešće donosi rezultate ali pritom uništava gleđ.

Jednako su delotvorni i domaći recepti koji su znatno prirodniji, a kao takvi i manje opasni za zdravlje vaših zubi.

Uz kokosovo ulje zubi su lepši za dva minuta

Za ovaj recept potrebno vam je kokosovo ulje i soda bikarbona, koje treba pomešati u jednakom odnosu. Napunite tri kašičice jednog i drugog sastojka i pomešajte u staklenoj posudi koju možete zatvoriti i smesu upotrebljavati kad god želite - najbolje jednom nedeljno. Mešavinu nanesite suvom četkicom i potom zube dobro iščetkajte i ostavite dva minuta. Posle isperite običnom vodom.

Pasta od limuna za blistav osmeh

Isto dejstvo ima i domaći recept od limuna i sode bikarbone. U posudu stavite 1/4 šolje sode bikarbone i dodajte sok sveže polovine isceđenog limuna. Nakon toga smesu nanesite na zube i ostavite da deluje tri minuta, ali nikako ne duže kako ne biste oštetili gleđ. Posle obavezno operite zube pastom, a postupak možete ponoviti jednom nedeljno.

Jagode - instant rešenje za belje zube

Ako želite da bez imalo muke izbelite zube iskoristite jagode. Prvo ih izgnječite, a potom njima protrljate zube. Potom zube operite pastom kako šećer i kiseline, inače sastavni deo ovog crvenog voća, ne bi oštetili gleđ.

Vodica za usta od jabukovog sirćeta

Jabukovo sirće pomaže u uklanjanju mrlja i izbeljivanju zuba i ubija štetne bakterije u usnoj duplji. U čašu vode stavite kašičicu sirćeta i njime isperite usta, a potom zube operite pastom. Postupak možete ponoviti svaki dan, ali s jabukovim sirćetom treba biti oprezan jer može oštetiti gleđ.

Kora pomorandže ili limuna čini čuda

Ukoliko želite da bez puno pripreme izbelite zube na prirodan način jednostavno iskoristite koru pomorandže ili limuna. Unutrašnjom stranom kore istrljajte zube i potom isperite pastom. Postupak možete ponoviti i nekoliko puta na dan kako bi rezultati bili vidljivi što pre.

I lovorov list pomaže

Zubi će biti belji ako ih operete mešavinom lovorovog lista i sušene kore pomorandže. U posudu stavite jednaku količinu mlevenog sušenog lovorovog lista i sušene mlevene kore pomorandže, i dodajte malo vode kako bi se smesa povezala. Nanesite na zube i ostavite da deluje tri do četiri minuta, a potom isperite pastom za zube.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin