Rim zabranio vatromet tokom praznika

Gradonačelnica Rima Virdžinija Radži zabranila je korišćenje vatrometa tokom novogodišnjih praznika.
Upotreba vatrometa biće zabranjena od 29. decembra do 1. januara, 200 metara od stambenih zona, ljudi i životinja. Za nepoštovanje zabrane zaprećena je novčana kazna od 500 evra.
 
Stanovnici Rima često slave Novu godinu ispaljivanjem vatrometa sa balkona i krovova, čak i u stambenim zonama.
 
Kako navodi agencija AP, u Rimu se, i bez vatrometa, oseća manjak prazničnog raspoloženja zbog nedavnih problema. Nove afere gotovo svakodnevno potresaju gradsku vlast, pa Rimljani nemaju mnogo razloga za slavlje.
 
Javni prevoz je otežan zbog čestih štrajkova i autobusa koji se kvare. Nadzorne finansijske vlasti su prošle nedelje upozorile da je gradski budžet loše pripremljen.

Teme

Rim
  • ana

    23.12.2016 07:57
    odlicnio. Sta bi bilo tek da su ih tri meseca bombardovali sa 600 šeststotina aviona svakodnevno !
    Uredjena zemlja ovako radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".