Dan kad je otiš'o Hase: Tri decenije od smrti legende FK Sarajevo

Legenda Fudbalskog kluba Sarajevo Asim Ferhatović Hase preminuo je pre tačno tri decenije, 25. januara 1987. godine.
Osim što je najvažniju sporednu stvar na svetu imao u malom prstu, bio je pre svega ljudina, koga su u gradu podno Trebevića svi voleli i poštovali, piše Avaz.ba
 
Njegova vodilja kroz život bila je "Imaš onoliko koliko daš". 
 
- Hase je sve pazio. Uvek se brinuo da nikome ništa ne fali. Ljudska gromada. Imao je duha. Njemu je jedinu sreću u životu predstavljalo da usreći druge i da igra za Sarajevo – rekao je Nijaz Ferhatović, istaknuti fudbaler Sarajeva s kraja sedamdesetih i početka osamdesetih.
 
Celu karijeru, s izuzetkom kratkotrajnog angažmana u Fenerbahčeu, Hase je proveo u FK Sarajevo. Računajući i nezvanične utakmice, dres Sarajeva oblačio je 422 puta, a protivničke mreže tresao je 198 puta.
 
- Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu samo u Sarajevu igrati – rekao je po povratku iz Istanbula u Sarajevo.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin