Časnoj sestri prete smrću jer je javno izjavila da Marija nije bila devica

Časna sestra Lucija Keram dobila je brojne pretnje smrću jer je javno izjavila da je Marija vrlo verovatno spavala s Josifom, te da nije bila devica.
Sestra Lucija je popularna u Španiji i ima više od 183.000 pratilaca na Tviteru. U nedelju se pojavila na španskoj televiziji i govorila o seksu i veri.
 
"Mislim da je Marija bila zaljubljena u Josifa i da su bili normalan par - a voditi ljubav je normalna stvar", rekla je ona.
 
Keramova tvrdi da je seksualnost dar od Boga, osnovni deo svake osobe i način samoizražavanja. Ali radi se o nečemu s čim Crkva već dugo ima problema.
 
"Mislim da već dugo Crkva ima loš stav spram toga i malo je to pomela pod tepih", navodi monahinja. Nakon što je dobila brojne pretnje i kritike, sestra Lucija se obratila javnosti saopštenjem.
 
"Kada su me pitali za devicu Mariju, rekla sam da je, po mom viđenju, Marija očigledno volela Josifa. Htela sam da kažem da me ne bi šokiralo da su imali odnos poput normalnog para. Ovo je mnoge šokiralo. Ali mislim da su moja vernost Crkvi i jevanđelju i Isusovom planu jasni - kao što je jasno i da seks nije ni prljav niti nešto što bi trebalo da se osuđuje, te da su brak i seks blagoslov", navodi se u saopštenju.
 
  • boki 2

    03.02.2017 15:37
    ma dajte manite se te glupe teorije, da nisu spavali on i ona nebi bilo ničega,odnosno bez SEXA nema života,to važi za sva stvorenja na zemlji,a ne te glupe predrasude,otišla nevina i vratila se trudna i nevina,to pitajte babe da li je to moguće,da jeste nebi nas ni bilo.
  • LOL

    03.02.2017 11:41
    Veliki vernici se zgražavaju nad činjenicom da je udata žena imala odnos sa svojim mužem (ili eventualno nekim drugim muškarcem?)i nakon toga zatrudnla?Ne razumem šta je tu toliko frapantno ali opet nije ništa čudno kada isti ti veliki vernici smatraju da su plod incesta brata i sestre i da je to sasvim ok , dalje od toga ni ne treba komenarisati.
  • ex chapman

    03.02.2017 10:41
    Biblija
    da li iko od "vernika" čita bibliju ili se samo krste i inhaliraju tamjan?

    1. Marija je bila verena za Josifa kao devica od 14 godina.
    2. odmah posle Blagovesti Marija odlazi svojoj rođaci Elizabeti, koja je tada bila u 6-om mesecu, da joj pomogne (rodila je Jovana Krstitelja)
    3. Marija "nije upoznala čoveka". kod Elizabete odlazi kao devica, a vraća se trudna "devica"
    4. Josif prvo odbija da je oženi, a onda ga poseti anđeo koji ga ubedi da je Marija začela bezgrešno od svetog duha
    5. po Isusovom rođenju Marija prolazi taharah, 40 dana ritualnog čišćenja od greha

    sve ovo piše u Bibliji. ono što piše u apokrifnim tekstovima nisam hteo ni da pominjem da ne bih ulazio u nepotrebnu diskusiju sa verskim fanaticima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin