H&M u krizi, lansira novi, skuplji brend

Švedski konfekcijski div "Henes i Moric" (H&M) najavio je danas pokretanje svog osmog modnog brenda, pošto žestoka konkurencija na tržištima u SAD i centralnoj Evropi "nagriza" dobit kompanije.
Profit H&M-a pre oporezivanja pao je na 3,2 milijarde kruna (335 miliona evra) od decembra do februara, što je prvi kvartal finansijske godine te grupe, u odnosu na 3,3 milijarde kruna iz istog perioda prethodne godine, saopšteno je iz kompanije.
 
"Za modnu maloprodaju generalno, tržišni uslovi su bili vrlo teški na mnogim našim velikim tržištima u centralnoj i južnoj Evropi i SAD, što se odrazilo na našu prodaju”, naveo je glavni izvršni direktor Karl-Johan Person u saopštenju.
 
Novi brend, Arket, biće lansiran posle leta, a prva prodavnica biće otvorena u Londonu, poslije čega sledi Brisel, Kopenhagen i Minhen uz pokretanje onlajn prodaje na 18 evropskih tržišta početkom jeseni, precizirali su iz kompanije.
 
Arket će imati u ponudi odeću za muškarce, žene i decu, i proizvode za domaćinstvo koji će biti skuplji od aktuelne ponude u trgovinama H&M.
 
Svaka prodavnica će takođe imati kafić inspirisan nordijskom kuhinjom.
 
"Opšti smer i fokus su na kvalitetu i jednostavnom, bezvremenskom i funkcionalnom dizajnu", poručio je Person, dodajući da će proizvodi imati širok raspon cena, "ali u nešto višem cenovnom segmentu od H&M-a".

Teme

H&M
  • dado

    31.03.2017 04:04
    90% stvari su sinteticke krpetine, lepog dizajna ali uzasnog kvaliteta, tako da dzaba sto su jeftini.. Ja sam jedino nekoliko komada lepsih kupio iz njihove premije kolekcije u inostranstvu.. Ovo mi je sasvim logicno, jer u autletima mozete za uzeti daleko kvalitetnije stvari za doduse vise cene, ali izgleda da je to sto kupci traze..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.