Kako da ne budete gunđalo?

Svi imamo ponekad (neki i često) trenutke nemoći, osećaj da ništa ne vredi i da stvari nikad ne mogu da budu zadovoljavajuće.
U napadima opšte panike i nezadovoljstva, neki se prepuštaju lakoj opciji - gunđanju. Iako je jasno da život ne može da bude onakav kakvim ga tačno zamišljamo, nećemo ga popraviti ni gunđanjem. Štaviše, situaciju ćemo samo pokvariti jer je gunđanje jedna od najdestruktivnijih opcija koju smo mogli da odaberemo.
 
Zvuči logično, ali često teško izdvodljivo - potrebno je da u težim situacijama u životu budete maksimalno produktivni. Razlog za dobar deo nezadovoljstva ljudi je upravo odustnost bilo kakve inicijative da se stvari poprave, jer je lakše gunđati i imati osećaj da ste nešto učinili. Zapravo, pričati i delati su suprotne situacije.
 
Niste zadovoljni poslom? Umesto što se godinama porodici i prijateljima žalite kako vam je teško, za to vreme ste mogli da pronađete barem nekoliko boljih poslova.
 
Niste srećni u vezi? Umesto što satima obrazlažete zbog čega ste nezadovoljni u društvu, mogli ste da razrešite situaciju i stvorite bolju sredinu za sebe i/ili partnera.
 
Ako vam je teško da krenete, setite se da svaki početak ide od nule. Raspitajte se kako su drugi uspeli da reše određene probleme, okružite se produktivnim ljudima i manje okrećite razne scenarije u glavi - i počnite da radite na promenama. Naravno, demotivišuće je ako ne uspete u svojim namerama, ali porazi su tu da nas uče za naredne pokušaje i jedno je sigurno - porazi nisu razlog da odustanete od boljih prilika za sebe.
 
Ako i na ove rečenice imate da dodate opaske - vama je zaista potrebna malo ozbiljnija pomoć.
  • m

    02.04.2017 13:08
    mislim da je bolje u sektu,ni madjarski pasos vise nije kao sto je bio...
    a sto se tice drugog komentara,kakve veze ima fakultet sa dobrim poslom?
  • Void*

    02.04.2017 09:55
    @nerealan
    Zavrsi fakultet. I prestani da gundjas.
  • nerealan clanak

    02.04.2017 08:32
    Mogao sam da pronadjem nekoliko boljih poslova? Pet godina sam nezaposlen, presao 50-tu, konkurisao vise hiljada puta, nemam nikakve sanse, nikada pozivan na razgovore. Jedine opsije su mi uclanjenje u sektu ili madjarski pasos.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.