Školski list otkrio da direktorka ima lažnu diplomu, morala da podnese ostavku

Direktorka jedne srednje škole u Kanzasu u SAD podnela je ostavku nakon što je grupa učenika dovela u pitanje njene kvalifikacije.
Školski list otkrio da direktorka ima lažnu diplomu, morala da podnese ostavku
Foto: Pixabay
Direktorka Ejmi Robertson dobila je posao u martu i plan je bio da preuzme vodeću ulogu u Pitsburg srednjoj školi u julu. Međutim, podnela je ostavku četiri dana nakon što je školski list koji vode učenici na naslovnoj strani objavio priču o njoj i njenim kvalifikacijama.
 
Učenici redovno pišu tekstove o novim članovima školske administracije i tražili su intervju sa Robertsonovom koja trenutno živi u Dubaiju. Učenici ističu da je ona tokom razgovora "imala nekompletne odgovore, datume koji se ne poklapaju i nekonzistentnost u odgovorima".
 
Reč je o pitanjima koja su se odnosila na njenu master i doktorsku diplomu sa Korlins univerziteta. "Hafington" navodi da je internet pretraga pokazala da reč o univerzitetu na kojem svako može da kupi diplome i sertifikate.
 
Robertsonova je za "Kanzas siti star" rekla da je diplome dobila 1994. i 2010. godine "kada to nije bio problem". Emili Smit koja je radila kao savetnik školskog lista rekla je za "Vašington post" da Robertsonova nije mogla da obezbedi dokaz sa Univerziteta u Tulsi i potvrdi svoju diplomu.
 
Dalja internet provera dovela je do novinskih tekstova iz 2012. godine koji optužuju Robertsonovu da pokušava da vodi privatnu školu u Dubaiju bez dozvola. To je navodno dovelo do toga da su vlasti Dubaija privremeno toj školi oduzele dozvolu.
 
Smitova je pohvalila učenike za otkriće navodeći da su imali dosta pritisaka: "Svi su im govorili 'prestanite da gurate nos tamo gde vam nije mesto'".
 
"Ukoliko su učenici mogli da otkriju sve ovo, želim da znam zašto odrasli nisu mogli", rekla je 17-godišnja Medi Baden.
 
Škola je na kraju izdala saopštenje u kojem se navodi da rade na tome da nađu novog direktora.
  • Nensi

    19.04.2017 23:37
    Tako im i treba, kad nemaju Američku Naprednu Stranku.
  • eto

    19.04.2017 22:24
    dajte te učenike ovde da za školski list pročeprkaju nebojšu iz beograda
    hoću reći tomislava
    hoću reći...

    dobro ne mora list može i neki zbornik nešto ima materijala
  • Grand Parada

    19.04.2017 22:22
    "morala da podnese ostavku"

    Ovo ce kod nas biti - nikad

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.