Na sudu jer su prisustvovali gej venčanju

Nigerijski tužioci optužili su 53 muškarca zbog "zavere u cilju organizovanja gej venčanja", zbog čega im preti kazna do 14 godina zatvora.
Na sudu jer su prisustvovali gej venčanju
Foto: Pixabay
Optuženi, između 20 i 30 godina starosti, pojavili su se juče u sudu u severnom gradu Zarija u državi Kaduna, nakon što su uhapšeni u hotelu gde su, navodno, prisustvovali venčanju. Uhapšeni su 15. aprila, a optuženi su za zaveru, nezakonito okupljanje i pripadnost nezakonitom udruženju.
 
Venčani par je uspeo da pobegne, dok su se optuženi, većinom studenti, izjasnili da nisu krivi i pušteni su uz kauciju. Sudija je razmatranje njihovog slučaja odložio za 8. maj.
 
U Nigeriji su na snazi i sekularni i islamski zakoni, a i jedni i drugi zabranjuju homoseksualne odnose. U januaru 2014, u toj zemlji je usvojen zakon pod mandatom bivšeg predsednika Gudlaka Džonatana, kojim se homoseksualne veze  kažnjavaju sa 10 do 14 godina zatvora.
 
Šerijatski zakoni, koji od 2000. godine važe u 12 pretežno muslimanskih severnih država, predviđaju čak smrtnu kaznu za osobe osuđene za homoseksualnost. Ipak, mnogi osumnjičeni su pušteni na slobodu ili su oslobođeni uz kauciju, dok njihovi slučajevi ostaju u zastoju zbog tehničkih problema.
  • novosadjanin

    21.04.2017 11:00
    ej bas se nasekirah zbog tih iz drzave Kaduna

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin