VIDEO: U klaviru pronađeno šest kilograma zlata

Šest kilograma zlata slučajno pronađenih u klaviru jedne britanske škole, vredi pravo bogatstvo, ali se ne zna kome pripada tih 913 zlatnika.
VIDEO: U klaviru pronađeno šest kilograma zlata
Foto: 021

Zlato je otkriveno prošle godine kada je klavir bio poslat na štimovanje u engleskom okrugu Šropšir. Ispod dirki je bilo 913 zlatnika i drugih novčića iskovanih tokom 19. i ranog 20. veka, u vreme kraljice Viktorije i kraljeva Edvarda Sedmog i Džordža Petog.

Sudski zvaničnik Džon Eleri je zlato proglasio blagom, što znači da pripada Kruni i da će biti ponuđeno na prodaju muzejima, preneo je BBC. Eleri je rekao da i pored opsežne istrage "jednostavno ne zna" ko je sakrio zlatnike u klaviru. On nije odredio tačnu vrednost zlata i naveo je samo da je reč o bogatstvu koje "menja život".

Škola čiji je klavir, i štimer koji je pronašao zlato, mogu očekivati veći dobitak od nagrade. Klavir je prošlog leta poklonjen školi, a prethodni vlasnici nisu znali šta se krije u njemu. Oni su rekli da su srećni što će škola dobiti novac ali da je šteta što nije pronađen pravi vlasnik.

  • lol

    23.04.2017 18:57
    Štimer je neopevana budala što je prijavio gde je našao zlato.
    Mogao je reći da mu je ostalo od pokojne babe i prodati kao svoje.
    Neka pitaju pokojnu babu odakle joj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.