Sve više žena u Srbiji ide pod nož, i dalje najtraženije grudi i liposukcija

Žene u Srbiji najčeće pribegavaju plastičnim operacijama grudi, nosa i liposukciji, dok muškarci najviše rade hirurgiju nosa, transplantaciju kose, liposukciju stomaka, ali i fejslifting, kaže specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije Siniša Kojić.
Sve više žena u Srbiji ide pod nož, i dalje najtraženije grudi i liposukcija
Foto: Pixabay
Pacijenti pribegavaju plastičnim operacijama, dodaje, jer im one donose novo samopouzdanje.
 
Za sada ne postoji tačan podatak koliko naši ljudi odlaze kod plastičnog hirurga, ali prema broju uvezenih implantata ukupan broj godišnjih intervencija premašuje 10.000, dok lekari godišnje urade više od osam hiljada uvećanja grudi našim ženama, piše N1. Lekarska praksa pokazuje da se većina pacijenata ne zadržava samo na jednoj operaciji, već nastavljaju sa daljim korekcijama.
 
"Plastične operacije mnoge probleme mogu da reše, i zato su one tako brojne, jer to ženama donosi novo samopouzdanje", objašnjava Kojić. On je rekao da je najveći broj njegovih klijenata starosti između 20 do 40 godina, mada se u poslednje vreme ide i od 40 do 50 godina. Kako kaže, oko deset odsto operacija koje je izveo tokom karijere bilo je u vezi sa grudima.
 
Kao razlog najčešće se navodi nesigurnost žena usled starenja i gubitka tkiva, što nas, podsetio je, sve očekuje.
 
"Činjenica je da kad ih ujutru obiđem u viziti većina pacijenata kaže 'šta mi je ovo trebalo, nikad više', a onda posle dve nedelje kažu 'doktore, šta ćemo sledeće'", kaže Kojić. 
 
Implanti bi uglavnom trebalo da se menjaju na osam do 15 godina, u zavisnosti od organizma u kojem se nalazi strano telo, jer iako proizvođači navode da oni imaju doživotnu garanciju, organizam ih nagriza. Kojić kaže da pri određivanju veličine implanta za grudi postoje estetske norme, i više važnih parametara, poput veličine grudnog koša, kao i da se može odstupiti od tih estetskih normi, ali da je na lekaru da posavetuje pacijenta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin